21. novembar 2023 14:45

Beogradski sajam: Tokom šest dana biće održano pet međunarodnih sajmova

Izvor: TANJUG

podeli vest

Beogradski sajam: Tokom šest dana biće održano pet međunarodnih sajmova

Foto: shutterstock.com/BalkansCat, ilustracija

BEOGRAD - Poslednju nedelju novembra i početak decembra na Beogradskom sajmu obeležiće pet raznovrsnih sajamskih manifestacija visokog međunarodnog ugleda i značaja.

Kako se navodi u saopštenju Beogradskog sajma, tokom samo šest sajamskih dana posetioci će moći da se obaveste o najnovijim dostignućima i trendovima u energetici, ekologiji, medicini i stomatologiji, etno hrani i piću i zimskoj sportskoj opremi.

Prvi, koji će biti organizovani su 18. Međunarodni sajam energetike i 19. Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa EcoFair od 28. novembra do 3. decembra u Hali 1 Beogradskog sajma.

Na ovim povezanim manifestacijama učestvuje više od 80 izlagača, među kojima su dominantniji oni inostrani, koji dolaze iz Nemačke, Mađarske, Rumunije, Češke, Poljske, Slovenije, Severne Makedonije, Crne Gore,ali i Kine, Izraela, Konga, Gane, kao i iz Srbije.

Kako se dodaje, Sajam energetike, respektabilna sajamska manifestacije sa UFI licencom, okuplja stručnjake, preduzeća, kompanije, organizacije, investitore i donosioce odluka iz različitih sektora energetske industrije-proizvodnje i distribucije gasa, nafte, uglja, električne energije, kako bi se prikazala najnovija dostignuća u toj industriji, povezali profesionalci i promovisali ciljevi ekologije.

Sajam ekologije "Ecofair" okuplja institucije, proizvođače opreme, distributere, reciklere, operatere, deponije, lokalne samouprave, komunalna preduzeća, generatore otpada, stručnu javnost, radi promocije održive prakse, proizvoda i rešenja koji doprinose zaštiti životne sredine.

Radno vreme sajma je od 10 do 17 časova, a pojedinačna ulaznica košta 500 dinara, grupna 300 dinara, dok se parking u sajamskom krugu plaća 150 dinara po satu.

Kako se navodi u saopštenju, 46. Međunarodni sajam medicine i stomatologije "Medident" dočekaće posetioce od 30. novembra do 2. decembra u Hali 3.

Ova sajamska manifestacija, okupiće preko 50 domaćih i regionalnih izlagača i predstavnika inostranih kompanija, koji će nastojati da, pod sloganom "Zajedno do zdravlja", reprezentativnom ponudom ponajviše dentalne, ali i ostale medicinske i laboratorijske opreme i sredstava, farmaceutskih i drugih proizvoda i usluga, dokažu da su sajamski oslonac celokupne struke i pratećih i srodnih industrija.

Radno vreme sajma "Medident" je od 10 do 19 časova, poslednjeg dana do 18 časova, cena pojedinačne ulaznice iznosi 500, a grupne 300 dinara.

U halama 2A i 2C od 30. novembra do 3. decembra biće organizovan 17. Sajam etno hrane i pića.

Ova manifestacija, čiji je poslovni cilj "utemeljenje robne marke etno proizvoda", predstaviće više od 300 proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda.

Mali proizvođači će uglavnom nastupiti na zbirnim štandovima, u organizaciji Privredne komore Srbije i njenih regionalnih ogranaka, Zadružnog saveza Srbije i Vojvodine, gradskih uprava i udruženja, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koje je, uz grad Beograd, pokrovitelj manifestacije.

Međunarodni karakter manifestaciji daće učesnici iz Republike Srpske (BiH), Crne Gore i Grčke.

Radno vreme Sajma etno hrane i pića je od 10 do 19 časova, cena ulaznice je 500 dinara, a parkinga u krugu sajma 150 dinara po satu.

U Hali 5 biće organizovan 35. Expo- zim, sajam zimske sportske opreme, turizma i rekreacije od 30. novembra do 3. decembra.

Kako se navodi, više od 50 izlagača će izneti sve što čini dobro zimsko raspoloženje- najnovije modele skija i vezova, skijaške cipele prilagođene različitim stilovima i nivoima veštine, štapove za skijanje sa inovativnim karakteristikama, snoubord opremu, jakne otporne na vremenske uslove, pantalone, rukavice, kape, šalove i drugu odeću za održavanje toplote,kao i kacige, zaštitne naočare, štitnike za ruke i kolena, čizme, inovativne modele sanki i opreme za zabavu na snegu.

Radno vreme "Expozima" biće od 10 do 20 časova, a cena ulaznice je 500 dinara, dok je cena parkinga u krugu sajma 150 dinara po satu.