8. decembar 2023 17:48

Ministar Momirović u poseti Loznici: Za srpsku privredu važne porodične kompanije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar Momirović u poseti Loznici: Za srpsku privredu važne porodične kompanije

Foto: Tanjug/video

LOZNICA - Ministar trgovine Tomislav Momirović obišao je danas fabriku konditorskih proizvoda Neli u Loznici i istakao da su za srpsku privredu veoma važne porodične kompanije.

"Za mene su posebno važne domaće kompanije, kao sto je kompanija Nelly koja vodi računa pre svega o radnicima, standardima i sirovinama. Ova kompanija pokriva impresivan broj tržište i svoje proizvode izvozi kako u zemlje EU, tako i u Rusiju, arapski svet", rekao je Momirović.

 

Mi kao Vlada Srbije ćemo nastaviti da podržavamo razvoj ovakvih kompanija, poručio je ministar.

Momirović je u razgovoru sa vlasnikom Mitrom Obradovićim i gradonačelnikom Loznice Vidojem Petrovićem istakao da je Loznica značajno napredovala u ekonomskom smislu.

"Stigle su brojne kompanije, radi se brza saobraćajnica koja će spojiti ovaj grad sa Šapcem i Beogradom. Ulažu se velika sredstva u puteve i infrastrukturne objekte", rekao je Momirović.

Cilj je, kaže, da se nastavi ekonomski rast jer su decenije potrošene u ekonomskoj stagnaciji.

To podrazumeva da se još više investira u ovom gradu, kao i u svakoj drugoj sredini u našoj zemlji, istakao je Momirović i dodao da to može da se postigne zajedničkim snagama.

On je izrazio zadovoljstvo načinom na koji gradonačelnik Loznice Petrović u saradnji sa državom vodi ovaj grad koji se potpuno promenio poslednjih godina.

Momirović je naglasio da nam je, uz ozbiljnog lidera koji je na čelu države, samo nebo granica.