22. januar 2024 13:37

Meta: Korisnici u EU će moći da razdvoje svoje Fejsbuk i Instragram naloge

Izvor: TANJUG

podeli vest

Meta: Korisnici u EU će moći da razdvoje svoje Fejsbuk i Instragram naloge

Foto: Shutterstock.com/ BigTunaOnline, ilustracija

MENLO PARK - Američka kompanija Meta saopštila je danas da će korisnici njenih usluga u Evropskoj uniji moći da razdvoje svoje Fejsbuk i Instragram naloge, kao i da prekinu vezu između drugih Metinih aplikacija.

Ove promene znače da će potrošači u EU moći da koriste Metine aplikacije koje neće međusobno deliti informacije o korisniku, prenosi tehnološki portal Verdž.

"Odluka firme Meta je doneta u svetlu činjenice da u Evropskoj uniji u martu stupa na snagu novi Zakon o digitalnim tržištima (DMA), a korisnici u EU će u narednim nedeljama dobiti informaciju u promenama", kaže se u saopštenju.

Korisnici će između ostalog moći da koriste Mesindžer kao samostalnu uslugu bez Fejsbuk naloga i da razdvoje Fejsbuk i Instagram naloge ako su ih prethodno povezali.

Usluge platformi Fejsbuk marketplejs i Fejsbuk gejming će biti dostupne iako korisnik nije povezan sa svojim glavnim Fejsbuk nalogom.

Metina objava dolazi nakon što je kompanija Gugl ranije ovog meseca u sličnom duhu najavila da će omogućiti korisnicima da zaustave deljenje podataka između usluga kao što su Guglov pretraživač, Jutjub, Gugl mape i internet pretraživač Hrom.