14. mart 2024 15:28

Fond za razvoj i PKS održali privrednicima besplatnu obuku za kredite

Izvor: TANJUG

podeli vest

Fond za razvoj i PKS održali privrednicima besplatnu obuku za kredite

Foto: Shutterstock.com/Matej Kastelic, ilustracija

NIŠ - Besplatna obuka za privrednike zainteresovane za apliciranje za kredite namenjene trajnim obrtnim sredstvima održana je u prostorijama Regionalne privredne komore Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga u Nišu, a stručnjaci su odgovarali na pitanja preko 70 okupljenih privrednika.

Direktorka sektora za kredite i garancije Fonda za razvoj Jasna Dobrisavljević predstavila je programe Fonda i istakla važnost pravilne pripreme dokumentacije i izazove sa kojima se suočava sektor malih i srednjih preduzeća, posebno u vezi sa sredstvima obezbeđenja i investicionim projektima.

Govorilo se i o pripremi dokumentacije i načinu odobravanja kredita, a predstavljeni su i krediti iz EIB kreditne linije.

Kako se navodi u objavi na zvaničnom Instagram nalogu Fonda za razvoj oni su u saradnji sa Privrednom komorom Srbije po drugi put organizovali ovu besplatnu obuku, a sa ciljem podsticaja razvoja, prilagođavanja specifičnim potrebama domaćeg ekonomskog okruženja i postizanja optimalnih rezultata.

Sledeća prilika za informisanje privrednika o ostvarivanju povoljnih uslova za dobijanje kredita Fonda za razvoj Republike Srbije planirana je za 25. mart u Novom Pazaru.

Ova inicijativa je deo programa koji Fond sprovodi u saradnji sa Evropskom investicionom bankom.