15. mart 2024 13:47

Jelena Tanasković otvorila Međunarodni sajam poljoprivrede u Šapcu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Jelena Tanasković otvorila Međunarodni sajam poljoprivrede u Šapcu

Foto: TANJUG/MIRJANA ČVORIĆ GUBELIĆ

ŠABAC - Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković otvorila je danas Međunarodni sajam poljoprivrede u Šapcu i tom priliku istakla da su izdvajanja za poljoprivredu u srpskom budžetu nikad veća, i pozvala poljoprivrednike da se prijave za subvencije.

"Stvarno su brojke obećavajuće i ja se iskreno nadam da će se one iz godine u godine samo uvećavati da nema više vraćanja unazad. Nemamo više onih poljoprivrednika koji se dvoume da li da nastave da se bave poljoprivrednom proizvodnjom", rekla je Tanasković.

Prema rečima Tanasković, ono što se u prethodnom periodu pokazalo kao najbitnija činjenica za samog primarnog proizvođača je to što je poznata finansijska situacija koja se tiče subvencije u narednoj godini.

"Nema tu više nikakvih dilema i nema nikakvih odstupanja. Ono što će država raditi može samo da bude uvećano. Svako ko se bude prijavio za meru svakog javnog poziva koji sprovodimo dobiće novac, naravno pod uslovom da ispunjavaju sve tražene uslove javnog poziva. Ko ima grla može da računa na subvenciju koju je država obećala. Nema više podvlačenja crte što se nacionalnog budžeta tiče", ukazala je Tanasković.

Ove godine na Sajmu u Šapcu prisutno je oko 200 učesnika sa svojim izložbenim programima, od mehanizacije, preko semena pa do sredstava za zaštitu bilja.