22. mart 2024 11:14

Nurdor i Skijališta Srbije organizuju humanitarnu trku na Kopaoniku 29. marta

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nurdor i Skijališta Srbije organizuju humanitarnu trku na Kopaoniku 29. marta

Foto: Skijališta Srbije

KOPAONI - Skijališta Srbije i Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) organizovaće 29. marta na Kopaoniku

tradicionalnu humanitarnu ski trku "I ja se borim" s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju Roditeljske kuće u Beogradu.

Ski trka će početi u 12 časova na stazi Karaman greben, saopštio je NURDOR.

Svi skijaši, borderi i ljubitelji planine zainteresovani za učešće u trci mogu da se prijave u upravnoj zgradi Skijališta Srbije na Kopaoniku.

Kotizacija za učešće je 1.000 dinara, a prikupljena sredstva su namenjena za adaptaciju nove Roditeljske kuće u Beogradu za smeštaj i brigu o deci oboleloj od raka iz cele Srbije.

Poziv se odnosi i na one koji ne skijaju, ali žele da pomognu i to mogu učiniti uplatom na žiro račun NURDOR-a (170-30010715000-82), uz napomenu: Humanitarna ski trka "I JA SE BORIM", poziv na broj 2903, a postoji mogućnost da daju pomognu i kupovinom majice.

Najbolje takmičare očekuju vredne nagrade, skije i ski karte za narednu sezonu, navodi se u saopštenju.

NURDOR su 2003. godine osnovali roditelji lečene dece, lekari i psiholozi i prijatelji iz cele Srbije, s ciljem da pomognu porodicama koje tek otpočinju dugu i neizvesnu borbu za izlečenje dece.

Udruženje je tokom 19 godina rada pokrenulo brojne projekte s ciljem poboljšanja uslova lečenja dece: osam rehabilitacionih kampova za izlečenu decu godišnje, pet roditeljskih kuća u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, izgradnju novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, nedeljne radionice psiho-socijalne podrške za decu i roditelje, edukaciju volontera, roditelja i medicinskog osoblja...

Jedan od takvih projekata, dodaje se u saopštenju, jeste projekat izgradnje i opremanja nove Roditeljske kuće u Beogradu iz 2019. godine.

Cilj projekta je da omogući besplatan smeštaj i brigu o deci i njihovim porodicama koje dolaze iz cele Srbije u Beograd na lečenje.

"S obzirom da se često radi o materijalno ugroženim porodicama iz manjih sredina, od izuzetne je važnosti da im obezbedimo podršku. Da ni za jedno dete bolest ne predstavlja prekid detinjstva, a za roditelje oduzimanje dostojanstva," navodi se u saopštenju NURDOR-a.