28. mart 2024 14:34

Momirović: Puno stvari urađeno za Novi Pazar, ali ima još projekata za realizaciju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Momirović: Puno stvari urađeno za Novi Pazar, ali ima još projekata za realizaciju

Foto: TANJUG/ALEKSANDAR NIĆIFOROVIĆ

NOVI PAZAR - Ministar spoljne i unutrašnje trgovine Tomislav Momirović izjavio je danas da je puno stvari urađeno za Novi Pazar, ali da ima još puno projekata koji moraju da se realizuju kako bi se taj grad ekonomski razvio.

On prilikom otvaranja prve DTL Leon diskont prodavnice u Novom Pazaru kazao da taj grad mora dodatno infrastrukturno da se poveže i da se u njega dovedu velike investicije, o čemu se, kako je istakao, stalno razgovara.

"Danas ovde dovodimo ozbiljnu trgovinu, kompaniju Leon koja ima više od 640 zapolsenih", rekao je Momirović.

Ministar je naglasio i da je siguran da će se distributivni centar ove kompanije, koji je inače već otvoren u Kraljevu širiti i u ovom delu zemlje.

"Ova kompanija jako poštuje svoje radnike, kao i sredinu u koju dolaze, a poštuju i navike potrošaća i sve ljude. Verujem da će dobru i neku novu praksu doneti u ovaj divni grad. Uveren sam da je svetla budućnost pred Novim Pazarom kao i pred celom našom državom", rekao je Momirović.

U saopštenju Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine navodi se da je otvaranjem prodavnice Leon diskont, do posla došlo 10 Novopazaraca, a prema najavama, cilj je širenje lanca prodajnih objekata u tom gradu i upošljavanje više od 150 ljudi.

Dodaje se da je predstavnik kompanije "Leon Conditor" Ilija Stojanović najavio da će ta kompanija otvoriti još dve prodavnice u Novom Pazaru, naglašavajući da je plan da se u tom gradu otvori 10 objekata u kojima bi bilo zaposleno od 150 do 200 ljudi.

Momirović je nakon otvaranja prve DTL Leon diskont prodavnice u Novom Pazaru, u pratnji domaćina, ministra turizma i omladine Huseina Memića i gradonačelnika tog grada Nihata Biševca obišao radove na rekonstrukciji Altun Alem džamije i crkvu Svetih apostola Petra i Pavla u Rasu.