1. april 2024 14:44

Bačka Palanka: Otvoreni kancelarija za razvoj preduzetništva i šalter za privredu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Bačka Palanka: Otvoreni kancelarija za razvoj preduzetništva i šalter za privredu

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

BAČKA PALANKA - Opština Bačka Palanka i Privredna komora Srbije otvorile su danas u zgradi opštine kancelariju za razvoj preduzetništva i šalter za privredu, gde će privrednici moći da dobiju stručnu pomoć iz oblasti ekonomske, pravne i poreske regulative, kao druge potrebne informacije i savete za pokretanje i razvoj biznisa.

Otvaranje kancelarije i šaltera, kako se navodi u saopštenju, deo je sporazuma o saradnji koji su potpisali predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica i direktorka sektora preduzetništva u Privrednoj komori Branislava Simanić.

Šušnica je istakao da je unapređenje privrednog ambijenta i razvoj privrede osnov daljeg razvoja ove opštine.

"U Bačkoj Palanci posluje više od 760 privrednih društava i više od 1.480 preduzetnika. Ekonomski razvoj Srbije pozitivno je uticao na razvoj svake lokalne samouprave, pa i opštine Bačka Palanka. Prosečna neto plata dostigla je u januaru ove godine 80.510 dinra. Očekujem da će saradnja sa Privrednom komorom stvoriti preduslove za još brži i snažniji razvoj lokalne privrede i otvaranje novih radnih mesta", poručio je Šušnica.

Pored obezbeđivanja stručne pomoći, preduzetnicima i maloj privedi biće izrađen i registar privrednih potencijala opštine namenjenih stranim i domaćim investitorima, kao i registar privrednih subjekata Opštine Bačka Palanka.

Opština će u saradnji sa Privrednom komorom organizovati promociju privrednih, turističkih i industrijskih potencijala Opštine Bačka Palanka u cilju privlačenja

investitora, a uz to radiće i na unapređenju preduzetništva kroz prenošenje međunarodnih iskustava i zajedničko predstavljanje na sajmovima, privrednim izložbama u zemlji i inostranstvu, kao kroz zajedničko organizovanja manifestacija, tribina, okruglih stolova, predavanja, stručnih skupova, seminara i specijalizovanih kurseva.

Događaju su prisustvovali i načelnik Južnobačkog upravnog okruga Milan Novaković, rukovodilac Službe za podršku Parlamentu preduzetnika Dejan Zrilić i samostalni stručni saradnik za usluge Danijela Nišavić.