2. april 2024 15:21

U kompaniji Srbija Ziđin Koper za prijem radnika otvoreno 50 pozicija

Izvor: TANJUG

podeli vest

U kompaniji Srbija Ziđin Koper za prijem radnika otvoreno 50 pozicija

Foto: TANJUG/SRBIJA ZIĐIN KOPER

BOR - Sajam zapošljavanja u Boru okupio je ove godine 26 lokalnih poslodavaca koji su kandidatima ponudili više od 450 radnih mesta, a posetioci su najveće interesovanje pokazali za rad u kineskim rudarskim kompanijama, saopštila je danas kompanija Srbija Ziđin Koper koja je za 50 otvorenih pozicija prikupila blizu 300 prijava za posao.

"U potrazi smo za inženjerima rudarstva, elektrotehnike, mašinstva i geodezije, ali su nam potrebni i kandidati elektro struke sa četvrtim stepenom i iskustvom, mašinbravari, zavarivači, mašinski tehničari, automatičari, kao i radnici drugih tehničkih zanimanja", rekla je rukovodilac Sektora za ljudske resurse u Srbija Ziđin Koper Mirjana Popadić.

Kako je navela, očekuje se prijema radnika u Topionici i rafinaciji, a pojačanje će dobiti i sektor ESG, gde postoji potreba za pravnicima, građevinskim inženjerima, stručnjacima za prostorno planiranje i urbanizam, za inženjerima zaštite životne sredine i ekologije, ali i za IT inženjere.

Popadićeva je naglasila da Srbija Ziđin Koper pruža jednake šanse svima, pa za posao u kompaniji nisu od presudnog značaja ni radno iskustvo, ni godine.

"U poslednje tri godine posao je dobilo oko 450 kandidata iz okolnih gradova, najviše Zaječaraca. Nije neobično da se u Bor i Majdanpek doseljavaju ljudi iz prestonice i drugih mesta širom cele Srbije. U Srbija Ziđin Koper svi imaju jednake šanse da se stručno usavršavaju i napreduju, a u proteklih pet godina unapređeno je više od 750 radnika", kazala je Popadić.

Srbija Ziđin Koper nudi dinamično radno okruženje, mogućnost profesionalnog razvoja, kao i zaradu znatno višu od republičkog proseka, dodaje se u saopštenju.

Prošlogodišnja prosečna neto zarada bila je oko 126.000 dinara, a u januaru ove godine plate 6.000 zaposlenih u Boru i Majdanpeku uvećane su za oko 16 odsto, pa prosečna plata u kompaniji sada vredi oko 144.000 dinara.