11. april 2024 15:20

Siniša Mali: U novom ciklusu nagradne igre Uzmi račun i pobedi biće podeljeno 10 stanova

Izvor: TANJUG

podeli vest

Siniša Mali: U novom ciklusu nagradne igre Uzmi račun i pobedi biće podeljeno 10 stanova

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD – Prvo izvlačenje u novom ciklusu nagradne igre “Uzmi račun i pobedi” biće 11. maja, a poslednje 8. juna, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali i naveo da nagradni fond ovog ciklusa iznosi 1,9 miliona evra od čega će biti podeljeno 10 stanova u naselju Zemunske kapije u Beogradu.

“Biće podeljena po dva jednoiposobna i dvosobna stana, pet trosobnih i jedan četverosoban dupleks od 102 kvadrata. Građani koji žele da učestvuju u nagradnoj igri bi trebalo da znaju da su svi prethodni nalozi obrisani i da moraju ponovo da se registruju, te da u aplikaciju mogu da dodaju još četiri člana”, rekao je on na konferenciji za novinare posvećenoj početku novog ciklusa nagradne igre.

Mali je kao važno naveo i to da će onima koji budu plaćali karticama, to vredeti duplo jer će bezgotovinskim plaćanjem za jedan račun dobijati dva koda.

Prema njegovim rečima ova novina je uvedena kako bi se pospešilo bezgotovinsko plaćanje.

Dodao je da je aplikacija unapređena i da sada skeniranje QR kodova ide brže nego ranije.

Istakao je da je prošlogodišnja nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" dala odlične rezultate pošto je u njoj učestvovalo 1.050.000 građana i poslato 259 miliona računa.

Direktorka Poreske uprave Dragana Marković je navela da je novim modelom fiskalizacije obuhvaćeno oko 150.000 poreskih obveznika i oko 220.000 maloprodajnih objekata. 

"Dnevno se izda između devet i 10 miliona fiskalnih računa, a postoje i dani, najčešće pred velike praznike kojima upravo idemo u susret, kada je taj broj znatno veći. Tako je prošle godine, pred Uskršnji praznik, u toku jednog dana izdato čak 13 miliona računa", rekla je ona.

Dodala je da je to odlična prilika da građani sve račune skeniraju i tako povećaju svoju šansu i uzmu učešće u nagradnoj igri, "Uzmi račun i pobedi".

Član Izvršnog odbora NALED-a Nikola Vuletić naglasio je da će NALED nastaviti da pruža podršku vladi u provođenju programa za suzbijanje sive ekonomije, među kojima je bezgotovinska plaćanja jedna od ključnih stvari.

Naveo je da su elektronska plaćanja okosnica još jedne važne reforme za koje se NALED zalaže i na kojoj želi da nastavi da radi sa Ministarstvom financija, a to je reforma parafiskala.

"Naša preporuka je da se propiše obavezan elektronski obračun i naplata svih neporeskih nameta i tako uvede puna transparentnost i predvidivost u ovoj oblasti" istakao je on.

Pozvao je građane da učestuju u ovoj nagradnoj igri i dodao da će im za sva pitanja i nedoumice biti na raspolaganju kontakt centar NALED-a.