3. februar 2023 10:23

Hongkong deli 500.000 besplatnih avio karata radi podsticanja turizma

Izvor: TANJUG

podeli vest

Hongkong deli 500.000 besplatnih avio karata radi podsticanja turizma

Foto: Shutterstock.com/Oleg Elkov, ilustracija

HONGKONG - Vlada Hongkonga najavila je da namerava da pokloni 500.000 besplatnih avio karata u okviru napora da oživi turizam i ponovo privuče posetioce u grad, objavio je danas Si-En-En (CNN).

Kako se navodi, inicijativa pod nazivom „Zdravo, Hongkong“ predstavljena je u četvrtak, a na njoj je rađeno više od dve godine.

Besplatne karte biće raspoređene među tri gradske avio-kompanije - Katai Pacifik, HK ekpres i Hongkong erlajnz, a 500.000 karata koštalo je grad ukupno oko 254,8 miliona dolara.

Putnici koji žele besplatno da putuju u Hongkong mogu da posete uvodnu stranicu "Svet pobednika" od 1. marta da unesu svoja imena u lutriju za dobijanje karata.

Kako je najavljeno, ulaznice će biti podeljene u tri talasa: od 1. marta ljudima širom jugoistočne Azije, od 1. aprila kontinentalnoj Kini i od 1. maja stanovnicima ostalih delova sveta, a lokalni stanovnici takođe mogu da učestvuju u akciji.

Hongkong je počeo da otkazuje javne događaje u januaru 2020. godine kada su prijavljeni prvi slučajevi obolelih sa simptomima sličnim infekciji koja je prvo otkrivena u Vuhanu u Kini.

Putovanja u Hongkong i iz njega tokom pandemije bila su skupa, a na snazi je bio strogi karantin, koji je maksimalno trajao 21 dan, kao i zahtevi za višestrukim PCR testovima za putnike.

Hongkong je pre pandemije godišnje prosečno posećivalo 56 miliona turista, a 2022. godine taj broj je opao na oko 100.000.