22. februar 2023 18:54

Čen Bo: Postoji velika perspektiva razvoja turističke saradnje Srbije i Kine

Izvor: TANJUG

podeli vest

Čen Bo: Postoji velika perspektiva razvoja turističke saradnje Srbije i Kine

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

BEOGRAD - Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo izjavila je danas na otvaranju 44. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu da postoji velika perspektiva turističke saradnje Kine i Srbije kao i da je posebno raduje što je Kina zemlja partner ovogodišnje manifestacije.

"Poseban značaj ima lično prisustvo predsednika Aleksandra Vučića na svečanom otvaranju što predstavlja najveći podsticaj povećanju turističke saradnje Kine i Srbije. Kina i Srbija imaju jedinstvene prednosti u ostvarivanju turističke saradnje. Jedna je ukidanje viza, a druga uspostavljanje direktnog leta", poručila je Čen Bo.

 

Takođe, istikla je da veruje da će povećanje broja poseta srpskih turista Kini snažno podstaći turističku saradnju Kine i centralne i istočne Evrope, što će doprineti povećanju njihove kulturne razmene i promovisati ekonomski razvoj tih zemalja.

"Nadam se da će svi iskoristiti tu prilliku za bolje razumevanje i saradnju

i pružanju kvaliteta turističkih programa", rekla je ambasadorka.

Čestitajući otvaranje Sajma, Čen Bo je istakla da je još više raduje to što Kina prvi put u svojstvu države partnera učestvuje na Međunarodnom sajmu turizma.

"Pre svega, želela bi da se zahvalim Sajmu što nam je pružio dragocenu priliku za unapređenje dragocene turističke saradnje između Kine, Srbije i zemalja centralno-istočne Evrope. Želim da se zahvalim predsedniku Vučiću i Ministarstvu turizma što pridaju velliki značaj turističkoj saradnji Kine i Srbije", rekla je ambasadorka.

Zahvalila je i kineskoj delegaciji, posebno gradovima Pekingu i Ninhua, koji su se u roku odazvali pozivu srpske strane za realizaciji programa.

"Želela bih da istaknem da su Kina i Srbija geografski udaljene zemlje, ali da je potrebno samo uzeti pasoš i možemo da krenemo na put kada god želimo. Kao što kaže izreka 'Kada je u pitanju odmor nije teško'", istakla je Čen Bo.

Ona je dodala da bi volela da vidi više kineskih turista u Srbiji i zemljama centralne i istočne Evrope i pozvala prijatelje iz celog sveta da posete Kinu.