15. januar 2024 14:46

Ministarstvo turizma raspisalo konkurs za podsticanje kvaliteta turističke ponude

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministarstvo turizma raspisalo konkurs za podsticanje kvaliteta turističke ponude

Foto: logo

BEOGRAD - Ministarstvo turizma i omladine raspisalo je konkurs za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude, a pravo da dobiju kredit imaju privredna društva i preduzetnici registrovani za obavljanje delatnosti u oblasti turizma kao i poljoprivredna gazdinstva upisana u registar poljoprivrednih gazdinstava.

Kamatna stopa na odobrena sredstva iznosiće 1,0 odsto na godišnjem nivou, uz valutnu klauzulu, a rok otplate je do 72 meseca po isteku odložnog roka koji traje 12 meseci.

Rok se računa od dana prvog povlačenja kreditnih sredstava, osim za tzv. grinfild investicije kojima se finansira izgradnja turističke infrastrukture i suprastrukture, za koje odložni rok traje 24 meseca i računa se od prvog povlačenja kreditnih sredstava.

Kreditna sredstva će se otplaćivati u tromesečnim anuitetima koji dospevaju 31. marta, 30. juna, 30. septembra i 31. decembra.

Minimalni iznos odobrenih kreditnih sredstava za poljoprivredna gazdinstva, preduzetnike i mikro pravna lica je 500.000 dinara, a za ostala privredna društva dva miliona dinara.

Zahtevi se dostavljaju Ministarstvu turizma i omladine do 1. septembra ove godine.