26. januar 2024 15:54

Direktoru OC Jahorina uručena nagrada "Svetska turistička ličnost godine"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Direktoru OC Jahorina uručena nagrada "Svetska turistička ličnost godine"

Foto: TANJUG/OC JAHORINA/ Marija Nišić

JAHORINA - Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić dobio je prestižnu turističku nagradu "Svetska turistička ličnost godine", a u obrazloženju Direkcije Evropskog nezavisnog žirija se navodi da je Ljevnaić zajedno sa saradnicima preporodio ovaj centar ostvarivši neverovatne rezultate u poslovanju.

"Priznanje 'Svetska turistička ličnost godine' nije samo moj lični uspeh, već i odražava izuzetan timski napor i posvećenost celog mog tima. Osim što sam počašćen ulogom direktora u Olimpijskom centru 'Jahorina', posebno sam ponosan na naš ključni doprinos izgradnji i modernizaciji infrastrukture. Moj tim i ja izgradili smo najviše žičara na svetu, postavljajući visoke standarde u skijaškoj industriji", rekao je direktor OC Jahorina na jučerašnjoj dodeli priznanja u prostorijama OC Jahorina uručena.

Naveo je da ova postignuća svedoče o njihovom predanom radu i želji da unapređuju skijaške destinacije, navedeno je u saopštenju.

"Kroz naš rad, trudimo se izgraditi skijaške centre i transformisati ih u moderne, efikasne i prilagođene potrebama savremenih skijaša. Aktivno sam učestvovao u projektima širom sveta, od Turske do Kine, Saudijske Arabije, Makedonije do Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Srbije, a kroz saradnju s tim zemljama, stvaramo skijaške destinacije koje pružaju vrhunsko iskustvo posetiocima, istovremeno postavljajući nove standarde u industriji turizma", rekao je Ljevnaić.

Ljevnaić je najavio buduće projekte.

"Ove godine prvo smo oborili i lični a i regionalni rekord otvorivši skijalište prvi u regionu 26. novembra i od tada brojimo 61 dan kontinuiranog rada. Naročito smo zahvalni zbog podrške koju smo dobili od posetilaca, i dostižemo konstantno impresivan broj od 6.000 posetilaca samo tokom jednog dana", rekao je on.

Istakao je da je sistem veštačkog osnežavanja bio neprestano aktivan i da je zahvaljujući tome Jahorina do sada ugostila gotovo 120.000 skijaša koji su ostvarili oko 800.000 prolaza.

"Uz 52 kilometra idealno pripremljenih alpskih staza za skijanje i 17 instalacija vertikalnog transporta, stvaramo domaću atmosferu u kojoj se svi osećaju dobrodošlo i uživaju u prijatnom ambijentu, a jedan od posebnih dodataka je mogućnost noćnog skijanja na stazama Poljice, Novak Đoković, Prača i Trnovo", rekao je on.

Dodao je da je Olimpijski centar Jahorina uveo najmoderniji "SnowFactory" sistem za proizvodnju veštačkog snega pod svim vremenskim uslovima, što prema njegovim rečima garantuje izvrsne uslove za skijanje tokom cele sezone.

Naveo je da su u planu dva velika projekta, jedan je gondola Pale-Jahorina koji predstavlja ključnu inicijativu za povezivanje Pala sa Jahorinom.

"Ova ambiciozna gondola, ukupne dužine sedam kilometara, pružiće neverovatno skijaško iskustvo koje će obuhvatiti stazu od vrha Ogorjelice sve do Pala", rekao je on.

Dodao je i da razmatraju drugi važan projekat, izgradnju sportske sale koja bi služila za pripremu sportista.

"U okviru ove sale planiramo stvaranje velike dečje igraonice, modernog spa centra i prostrane teretane. Ova sportska sala biće povezana s komleksom zgrada koje će u prizemlju sadržiti lokale koji podržavaju život na planini", rekao je Ljevnaić.

Dodao je da strateški plan uključuje i povezivanje lokacije Dvorišta s Jahorinom putem žičara, dodatno unapređujući infrastrukturu i povezivanje zajednice.