1. novembar 2023 12:36

Izložba skulptura "Ona" Vladislave Krstić biće otvorena od 2. novembra u Galeriji '73

Izvor: TANJUG

podeli vest

Izložba skulptura "Ona" Vladislave Krstić biće otvorena od 2. novembra u Galeriji '73

Foto: Vladislava Krstić

BEOGRAD - Izložba skulptura "Ona" autorke Vladislave Krstić biće otvorena 2. novembra (19:00) u beogradskoj Galeriji 73, gde će trajati do 14. novembra, najavili su danas organizatori.

Izložba "Ona“ otkriva na koji se način prozirnost crteža i lakoća reljefa preobražavaju u čvrstinu skulpture, navela je istoričarka umetnosti Olivera Tomić u tekstu kataloga izložbe.

Prema njenim rečima, već su u crtežima Krstić "prisutni kolorističko bogatstvo i tehnička raznovrsnost, kroz skoro crni tuš i pero, sivu grafitnu olovku, crvenu kredu, i zeleni tuš i četku".

"Reljefi stidljivo zakoračuju u treću dimenziju, gde će se zadržati njihova lirska nota, obogaćena snagom savladanog materijala u prostoru. A u prostoru su torzo, figura, portret i... žice", navela je Tomić.

Krstić je diplomirala vajarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, a do sada je izlagala na sedam samostalnih i na preko 120 grupnih izložbi u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Sjedinjenim Državama, Velikoj Britaniji, Holandiji i drugim zemljama.

Autorka je biste profesora Milana Nedeljkovića postavljene u Astronomskoj opservatoriji u Beogradu.