8. decembar 2023 13:26

Izložba fotografija o aktivizmu od 11. decembra u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Izložba fotografija o aktivizmu od 11. decembra u Beogradu

Foto: PROMO

BEOGRAD - U okviru globalne kampanje "16 dana aktivizma za borbu protiv nasilja nad ženama" 11. decembra (18:00) biće otvorena izložba fotografija “16 žena” u Filmskoj galeriji Dvorane Kulturnog centra (DKC) Beograda, najavili su danas organizatori.

"Izložba prikazuje portrete 16 žena iz javnog života Srbije koje daju svoju podršku svim ženama koje su preživele ili se suočavaju sa psihološkim nasiljem u različitim oblicima", kaže se u saopštenju.

Cilj izložbe koju u DKC-u do 11. januara organizuje ambasada Švedske sa Fabrikom fotografa i Aleksandrom Crnogorcem jeste "da se ukaže na ovaj vid zlostavljanja koji često ostaje nevidljiv i nepriznat, kao i da se podstaknu žene na hrabrost i snagu da se tome odupru".

"Izložba takođe ima za cilj da se širi svest o važnosti borbe protiv nasilja nad ženama i da promoviše rodnu ravnopravnost i ljudska prava", dodaje se u saopštenju.

Kako je najavljeno, 11. decembra (20:00) biće prikazan i švedski film "Čarter" u režiji Amande Kernel, koji govori o majci koja u postupku razvoda kidnapuje svoju decu odvedivši ih na Tenerife.