8. decembar 2023 22:45

Otvorena manifestacija “Zimska bajka” u Beogradu na vodi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Otvorena manifestacija “Zimska bajka” u Beogradu na vodi

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Manifestacija “Zimska bajka” večeras je svečano otvorena u Savskom parku u Beogradu na vodi svečanim paljenjem novogodišnje rasvete i koncertom trubača Dejana Petrovića i njegovog Big benda.

Domaćin večeri bila je glumica i voditeljka Anđelka Stević Žugić, koja je definisala ovaj festival da drugu godinu zaredom postaje tradicija.

"Različito u odnosu na prošlu godinu jeste u tome što ćemo sada imati više predstava, filmova, muzike, klizališta, restorančića, svega će biti više za ovih mesec dana do 8. januara", najavila je glumica, do skoro poznatija kao Anđelka Prpić.

Onda je ispričala jednu anegdotu.

"Tokom spremanja ove naše i vaše 'Zimske bajke', nikako nisu mogle da nam se upalile svetiljke. Pokušavali smo uzaludno, i nikako da prorade. Zvali smo jednog čoveka da nam pomogne u tome, jer imamo sve štO treba, ali svetla ne rade. Taj čovek nas je pitao: 'U redu, imate sve, a gde su vam deca?'. Mi mu kažemo da nisu još deca stigla, jer će program tek početi, i on nam kaže: 'Eto, u tome je problem, nema dece i zato ne radi magija. Potrebna su deca da bi radila magija", naglasila je Anđelka Stević Žugić.

Onda je usledilo paljenje novogodišnje rasvete kao atraktivno vizuelno iznenađenje za sve posetioce, porodice sa decom.

Potom je nastupio dečiji hor "Čarolija" iz veliku igranku na prostranoj pozornici, na čelu sa umetnicom Leontinom Vukomanović.

Nizale su se mnoge pesme sa temom praznika Nove godine, od "Zvončići, zvončići", preko "Zima, zima, e pa šta je", do "Prvi sneg, prvi sneg pokrio je breg" i drugih omiljenih numera za najmlađe.

 

Publika je tokom večeri pristizala u raskošno dekorisan praznični ambijent uz omiljenu muziku, gde se može videti široka gastronomska ponuda, programi za najmlađe, klizališta i zimski bioskop na otvorenom.

Zimska bajka je otvorena uz zvuke trube i veliki koncert Dejana Petrovića i njegovog Big benda, što je samo jedan od brojnih koncerata koji očekuju Beograđane.

Uvod u njihov nastup bio je paljenje novogodišnje rasvete.

"Dobro veče, dragi ljudi, dobri narode, ponovo se vidimo kao i prošle godine. I ovaj put smo za vas doneli puno srce dobre muzike, ljubavi i energije, da svi zajedno uživamo večeras zajedno", poručio je Dejan Petrović na početku koncerta.

Čak 30 dana, druga po redu Zimska bajka uveličaće ambijent Beograda na vodi, kada će se ispratiti stara i dočekati Nova, 2024. godina. Dobro poznati slogan Zimske bajke i ove godine je „Magija je tu!“.

Za sutra je rezervisan bogat program - projekcija RTS dečije serije “Plava ptica”, dečija radionica “Poštanski satić”, dečija predstava “BeoBalet i Deda Mraz”, Mts projekcija novijeg domaćeg filma “Komedija na tri sprata", koncert ABBA Real Tribute Band, Cineplexx projekcija američkog filma “"Sam u kući".

U nedelju, 10. decembra sledi ponovo RTS dečija serija “Plava ptica”, “Brankov šašavi kviz” pozorišta Puž, koncert hora Kolibri, Mts projekcija rusko-srpskog filma “Hotel Beograd”, koncert Big bend Radio-televizije Srbije, Cineplexx projekcija holivudske komedije “Gospođa Dautfajer".

Ulaz u Savski park “Zimske bajke” je besplatan za sve, a radno vreme od danas do 8. januara biće od 12 do 22 časa svakog dana.

Praznični festival prošle godine je posetilo više od 1,5 miliona ljudi za mesec dana trajanja.