8. jul 2023 15:16

FDU: Srđan Koljević je bio retko dostojan profesor i umetnik

Izvor: TANJUG

podeli vest

FDU: Srđan Koljević je bio retko dostojan profesor i umetnik

Foto: FDU

BEOGRAD - Fakultet dramskih umetnosti (FDU) je povodom smrti svog profesora, scenariste i reditelja Srđana Koljevića (1966-2023) saopštio da je otišao voljeni i poštovani kolega, koji se sa opakom bolešću borio do kraja, gospodstveno i čojstveno.

Na fejsbuk strani beogradskog FDU-a je navedeno da je tokom svoje borbe Koljević širio "oko sebe blagost i dobrotu, ljubav i svoj prepoznatljivi humor" i da je "do kraja bio umetnik, profesor, ljudski i profesionalni uzor i dobar drug".

"Bio je neprikosnoveni, nenametljivi, autentičan autoritet svima nama i našim studentima koji su imali sreću da rade sa njim", istakli su iz FDU.

Podsetivši da su iza Koljevića ostali "filmovi za koje je radio scenarija i koje je režirao, koji su oplemenjivali i inspirisali generacije", iz FDU-a je dodato da su iza njega "ostali i radovi njegovih studenata, kojima je bio mentor i uzor".

"Ostalo je mnogo iza njega, retko dostojnog profesora, kolege i umetnika, a mi smo tužni što ga više nema. I ponosni smo što smo delili vreme sa njim", zaključili su iz FDU-a.