16. januar 2024 10:48

Delonov advokat: Glumac je lucidan, starateljstvo suda nije neophodno

Izvor: TANJUG

podeli vest

Delonov advokat: Glumac je lucidan, starateljstvo suda nije neophodno

Foto: Shutterstock.com/taniavolobueva, arhiva

PARIZ - Advokat francuskog glumca Alena Delona, Kristof Ajela, saopštio je da je Delon "lucidan" i da se ne slaže sa zahtevom njegovih sinova da se glumac stavi pod sudsko starateljstvo.

"Ne slažem se sa njegovom decom, koja žele da ga stave pod starateljstvo, čini mi se beskorisno i nasilno. Smatram da je nezamislivo da su deca prekinula lečenje uprkos medicinskom savetu“, navodi advokat, uveravajući da je 88-godišnji glumac, iako slabijeg zdravlja, "još uvek veoma razborit".

Delonova bivša partnerka Hiromi Rolin, prethodno je optužila glumčevu decu da su obustavila njegovo lečenje u avgustu što je dovelo do pogoršanja zdravstvenog stanja filmske zvezde.

Zahtev sudu su prošle nedelje uputili Delonovi sinovi Entoni i Alen-Fabijen, uprkos željama njihove sestre Anuške da glumac nastavi lečenje u Švajcarskoj, prenosi Ansa.

Entoni i Alen-Fabijen tvrde da njihovim ocem manipuliše Anuška, optužena da želi da ga vrati u Švajcarsku kako bi izbegla naplatu prevelikog poreza na nasledstvo.

Ona zauzvrat optužuje braću da su ugrozili život njihovog oca i tvrdi da bi u Švajcarskoj imao adekvatniju medicinsku negu od one u Francuskoj.

Tužilaštvo je imenovalo specijalistu da proceni stanje glumca u cilju eventualnog stavljanja pod starateljstvo. Ajela se nada da će stručnjak preporučiti nastavak tretmana na koje uporno poziva Delonova kćerka.

Nakon moždanog udara 2019. godine, Alan Delon je odlučio da život okonča eutanazijom, koja je legalna u Švajcarskoj.