16. decembar 2022 11:48

Gala koncert soprana Marije Nešić 27. decembra u Novom Sadu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Gala koncert soprana Marije Nešić 27. decembra u Novom Sadu

Foto: Shutterstock.com/Srdjan Randjelovic, ilustracija

NOVI SAD - Sopran Marija Nešić održaće novogodišnji gala koncert "Novom Sadu s ljubavlju" 27. decembra (20:00) u Novosadskoj sinagogi u pratnji Zrenjaninske filharmonije i dirigenta Mikicu Jevtića, uz besplatan ulaz, najavili su danas organizatori.

Koncert će u svečanost božićnih i novogodišnjih praznika posetioce uvesti uz "Karmen“ Bizea, "Trič trač polku“ Štrausa i "Na lepom plavom Dunavu“, filmsku muziku Nina Rote „Parla piu pianno“, "O mio babbino caro“ i „Quando me'n vo'” Pučinija, i finale uz “Radecki marš”, kaže se u saopštenju.

Kako je najavljeno, publiku dočekuje i specijalni gost iz Nemačke tenor Bela Mavrak za duetsko izvođenje Leharove “Lippen schweigen”, a zatim i ariju “Dein ist mein ganzes Herz”.

"Obožavam operu i najčešće slušam italijanske kompozitore Pučinija i Rotu, kao i mnoge druge. Uživam i u kvalitetnoj muzici različitih žanrova zato mi je veliko zadovoljstvo i sreća što na svojim nastupima pevam omiljene arije, a to publika može da oseti“, poručila je Nešić.

Koncert "Novom Sadu s ljubavlju" organizuje Fondacija Saša Marčeta uz podršku brojnih saradnika, kao poklon publici i gradu koji je ove godine nosio prestižnu titulu Evropske prestonice kulture.