6. jul 2023 15:41

U toku završne pripreme za Egzit festival, kapije se otvaraju u 19 časova

Izvor: TANJUG

podeli vest

U toku završne pripreme za Egzit festival, kapije se otvaraju u 19 časova

Foto: Tanjug video

NOVI SAD - Pripreme za ovogodišnje izdanje EXIT Festivala koji počinje večeras ulaze u završnu fazu, a ceremonija otvaranja obaviće se iz tri dela, rekla je za Tanjug portparolka ove manifestacije Milica Dragomirović.

Navela je i da su najpoznatije bine već postavljene, a da se otvaranje kapija očekuje u 19 časova.

 

"Sledi sjajno veče na Egzitu, prvo imamo ceremoniju otvaranja, idemo na Paćamama binu, pa se selimo na Dens arenu, i posle na Mejn stejdz odakle će se čuti vatrometi i početi najveći spektakl večeras, a to je 'The Prodigy'. Večeras bih izdvojila i Dens arenu koja je u kompletnoj ženskoj postavi. Tu su Nina Kravitz, Indira Paganoto, Amelie Lens, i Tijana T", rekla je Dragomirović.

Istakla je i da se ove godine očekuje veliki broj posetilaca budući da će narednih dana biti popunjeno više od 90 odsto smeštajnih kapaciteta u gradu.

" Prošle godine smo premašili broj od 200 hiljada posetilaca, nadamo se da će ove godine biti tako s obzirom na to kakve su reakcije bile na program koji je izlazio prethodnih meseci", kazala je Dragomirović.

Tokom trajanja festivala, parkiranje je obezbeđeno na tri lokacije ispod Tvrđave, a kapacitet parkirališta od dve stotine mesta naplaćivaće se u periodu od 18 časova do 3 časa ujutru, po ceni od 250 dinara.

Portparolka JGSP "Novi Sad" Vesna Hrnjak istakla je da su redovne autobuske linije 3 i 9 pojačane zglobnim autobusima i noćnim polascima.

"Uveli smo i noćne polaske u danima festivala, oni će se obavljati od 3:30 i četiri sata na linijama broj 3 i 9 s tim da će početno stajalište biti Bulevar Mihajla Pupina kod Dunavskog parka pa sve do Detelinare i Novog naselja. Svi autobusi koji saobraćaju do Egzit festivala biće označeni sa EXIT fest natpisom, a zbog privremene izmene trasa, odnosno zatvaranjem Varadinskog mosta i Beogradske ulice linije 3, 3a, 9, 9a, i autobusi 61, 62, 63, 64 i 69", najavila je Hrnjak.

Exit će tokom četiri dana predstaviti brojne sadržaje koji očekuju posetioce na Tvrđavi, a poseban akcenat ove godine stavljen je na društveni aktivizam.