25. januar 2024 16:26

Polufinala takmičenja "Pesma za Evroviziju 2024" održavaju se 27 i 29. februara

Izvor: TANJUG

podeli vest

Polufinala takmičenja "Pesma za Evroviziju 2024" održavaju se 27 i 29. februara

Foto: PROMO

BEOGRAD - Radio-televizija Srbije (RTS) je danas objavila raspored takmičara u dva polufinala takmičenja "Pesma za Evroviziju 2024" i svih 28 pesama na zvaničnom Jutjub kanalu "RTS Pesma Evrovizije".

Iz RTS-a je saopšteno da se 27. i 29. februara takkmiči po 14 kompozicija, a najboljih osam iz svakog polufinala idu 2. marta u finale, gde će se na osnovu glasova publike i stručnog žirija birati pobednik koji će predstavljati Srbiju na Pesmi Evrovizije u maju u Malmeu.

Kako je najavljeno, u prvom polufinalu su Marko Mandić sa pesmom "Dno", M.IRA sa "Percepcijom", Bojana x David i "No No No", Lena Kovačević sa "Zovi me Lena", zatim Saša Baša i Virtual Ritual i "Elektroljubav" i Martina Vrbos i "Da me voliš".

Tu su i Filari sa "Ko je ta žena", Breskvica i "Gnezdo orlovo", Hristina sa "Bedemom", Ivana Vladović i "Jaka", Čai (Chai) i "Sama", Zorja "Lik u ogledalu", Kavala "Vavilon" i Keni nije mrtav sa "Dijamantima".

U drugom polufinalu su Nadia sa "Sudarima", Hidrogen i "Nemoguća misija", Iva Lorens peva "Dom", a Zejna "Najbolja", Filip Baloš donosi "Duga je noć", a Nemanja Radošević "Jutra bez tebe".

Slede Janks (Yanx) i "Kolo", Kat Dosa peva "Tajni začin", Džordži "Luna park", Dušan Kurtić "Zbog tebe živim", Teja (Teya) Dora dolazi sa "Ramondom", Konstrakta donosi "Novo, bolje", Milan Bujaković "Moje tvoje", a Durlanski "Muziku".

"Osim gledalaca RTS-a koji će takmičenje moći da prate na programima RTS-a i putem RTS Planete, 'Pesmu za Evroviziju' moći će da prate i gledaoci širom Evrope i sveta putem zvaničnog Jutjub kanala Pesme Evrovizije", kaže se u saopštenju.