1. mart 2024 00:12

Izabrani svi finalisti Pesme za Evroviziju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Izabrani svi finalisti Pesme za Evroviziju

Foto: PROMO

BEOGRAD - U drugom polufinalu "Pesme za Evroviziju" izabrano je još osam kompozicija, čime je kompletiran spisak od 16 učesnika finala izbora za srpskog predstavnika na Pesmi Evrovizije.

Od 14 učesnika drugog polufinala, na osnovu SMS glasova gledalaca i stručnog žirija, u finale su prošli Iva Lorens sa pesmom "Dom", Konstrakta ("Novo, bolje"), Teya Dora ("Ramonda"), Dušan Kurtić ("Zbog tebe živim"), Zejna ("Najbolja"), Milan Bujaković ("Moje, tvoje"), Nemanja Radošević ("Jutra bez tebe") i Džordži ("Luna park").

Iz prvog polufinala prošli su pevačica Breskvica ("Gnezdo orlovo"), Hristina ("Bedem"), Lena Kovačević ("Zovi me Lena") i M.IRA ("Percepcija"), Bojana i David ("No no no"), Marko Mandić ("Dno"), bend "Keni nije mrtav" ("Dijamanti") i Zorja ("Lik u ogledalu").

U finalu "Pesme za Evroviziju" 2. marta, uz prenos na Radio-televizije Srbije, bira se predstavnik Srbije koji u maju ide na "Pesmu Evrovizije" u švedski grad Malme.

Program drugog polufinala su vodili glumac Slaven Došlo i Dragana Kosjerina, dok su se iz "zelene sobe" sa izvođačima uključivali Kristina Radenković i Stefan Popović.

U emisiji je gostovao prošlogodišnji predstavnik Srbije na "Pesmi Evrovizije" održane u Liverpulu Luk Blek.

RTS je najavio da će svoj deo prihod od SMS glasova sve tri večeri dati udruženju Zvončica za pomoć deci obolelih od malignih i retkih bolesti.