27. maj 2024 12:44

Međunarodni festival harfe biće održan 29. maja u Kolarcu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Međunarodni festival harfe biće održan 29. maja u Kolarcu

Foto: Shutterstock.com/Kitreel, ilustracija

BEOGRAD - Međunarodni festival harfe održava se po 23. put, a započinje svečanim koncertom u Velikoj Sali Zadužbine Ilije M. Kolarca, u sredu, 29. maja 2024. godine od 20 časova, najavili su organizatori.

Pred publikom će se pokloniti tri vrsne harfistkinje: Tjaša Gafner (Švajcarska), Mojca Zlobko Vajgl (Slovenija) i Irina Pejoska (Srbija) uz pratnju ansambla Metarmofozis i maestra Ivana Markovića. Na programu prvog dela koncerta su dela: Turnijea, Cigliča, Tedeskoa.

Drugi deo koncerta posvećen je solo muziciranju gošće iz Švajcarske – Tjaše Gafner koja će izvesti dela Baha, Čertoka i Reniea.

U četvrtak, 30. maja, u Galeriji Kolarca od 18 časova sledi koncert posvećen srpskim kompozitorima. Nastupaju harfistkinje: Ljiljana Nestorovska, Milena Stanišić, Ivana Pavlović, Jelena Tutić i Jana Čubrilović, kao i gitarista Srđan Tošić i flautistkinja Stana Krstajić.

Omaž kompozitoru Gabriel Foreu biće upriličen u Konaku Kneginje Ljubice u petak, 31. maja od 19 sati kada nastupaju harfistkinja Katarina Rakić, sopran Mina Nikolić i flautistkinja Sanja Marić.

Koncert u Prostoru Miljenka Derete 01.juna od 17 časova je namenjen mlađoj populaciji u neformalnom ambijentu i atmosferi uz zvuke džez, pop, i popularne muzike u aranžmanima izvrsnih harfistkinja Jelene Tutić i Irine Pejoske.

U PTT Muzeju 02. juna od 17 časova - Mladi u fokusu.

žPredstaviće nam se dve mlade harfistkinje - Mina Marjanović i Aleksandra Radovanović.

Ovogodišnji, 23. Međunarodni festival harfe simbolično zatvaraju dve etablirane umetnice, profesorke Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, koje već dvadeset i pet godina stvaraju i muziciraju zajedno - Duo Floral koji čine harfistkinja Milena Stanišić i flautistkinja Stana Krstajić nastupom u Svečanoj sali muzičke škole "Stanković" od 19 časova.