22. novembar 2023 16:45

Premijera obnovljene predstave "Nana" biće izvedena 1. decembra u Madlenijanumu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Premijera obnovljene predstave "Nana" biće izvedena 1. decembra u Madlenijanumu

Foto: PROMO

BEOGRAD - Predstava "Nana" po delu Emila Zole, u režiji Ivane Vujić, vraća se 1. decembra na veliku scenu Madlenijanuma, najavili su organizatori.

Vujić je rekla da je "Nana" jedina predstava Zole (1840-1902) na sceni u Beogradu, "i mudro je da se napravi premijerna obnova predstave", koja je imala prvu premijeru 2019. godine.

"Za nas je on beskrajno interesantan pisac, istražujući jednu porodicu napravio je analizu francuskog društva tog vremena koja je i danas aktuelna”, rekla je Vujić.

U naslovnoj ulozi je Tamara Aleksić, a iz prethodnog ansambla igraju Nebojša Kundačina, Rade Ćosić, Vukašin Jovanović, Dimitrije Ilić, Vanja Milačić, Stojša Oljačić i Anja Orelj.

Novi glumci u podeli su Nikola Rakočević, Borjanka Ljumović, Bogdan Bogdanović i Andrijana Đorđević, najavio je "Madlenijanum".

Reprize su 12. decembra i 11. januara.

Dramatizaciju romana "Nana" uradio je Spasoje Ž. Milovanović, dramaturg je Slavenka Milovanović, kompozitor Aleksandra Kovač, scenograf Vesna Popović, kostimograf Miodrag Tabački, Marija Milenković je bila zadužena za scenski pokret, a za scenski govor Ljiljana Mrkić Popović.