28. novembar 2023 10:48

Interaktivna predstava "Nežnost, poslednja reč sveta..." 4. decembra u Novom Sadu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Interaktivna predstava "Nežnost, poslednja reč sveta..." 4. decembra u Novom Sadu

Foto: PROMO/Novosadsko pozorište

NOVI SAD - Interaktivna pozorišna predstava "Nežnost, poslednja reč sveta - dnevnik zajednice o ekstremizmu" biće izvedena 4. decembra (19:00) u Novosadskom pozoruštu, uz slobodan ulaz, najavili su danas organizatori.

Predstava je nastala u organizaciji Beogradskog centra za ljudska prava, uz podršku Fondacije Konrad Adenauer, a prethodno će biti premijerno izvedena 29. novembra (20:00) u Domu omladine Beograda, kaže se u saopštenju.

Predstava propituje ekstremizam i uzroke, pokušava da pronikne u proces radikalizacije kojem mladi ljudi bivaju posebno pogođeni, i otvara pitanja femicida, islamofobije, ksenofobije i sveprisutnog nasilja, saopštili su organizatori.

"Predstava će upitati publiku važna pitanja o strahovima i potrebi za pripadanjem, o 'našima' i 'njihovima', o tome šta ćemo sutra uraditi drugačije. Nastala je iz višemesečnog dramskog, istraživačkog procesa sa grupom mladih ljudi", navodi se u saoptenju.

Voditelji procesa i autori predstave su Demir Mekić, Jelena Vuksanović i Branka Bajić Jovanov, dok su izvođači i koautori Hana Beštić, Igor Vesović, Kristina Dorić, Sara Dragićević, Mina Čolić, Sara Mansour, Lazar Osmokrović/Igor Milikić, muziku je radila Maja Ćurčić, dok je za dizajn zadužen Nebojša Petrović.