2. april 2024 13:57

Predstava "Naš sin" Patrika Lazića nagrađena na festivalu u Rumi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predstava "Naš sin" Patrika Lazića nagrađena na festivalu u Rumi

Foto: Shutterstock.com/fongbeerredhot, ilustracija

BEOGRAD - Reditelj Patrik Lazić dobio je nagradu za najbolji dramski tekst za predstavu "Naš sin" na 27. Art trema festivalu u Rumi održanom od 27. do 31. marta, saopštio je danas Hartefakt.

Nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu dobila je Dragani Varagić za ulogu majke u "Našem sinu", koji je podelio Bronzanu Treminu masku za najbolju predstavu sa "Curama", autorskim radom Kolektiva Igralke iz Hrvatske i Slovenije, navedeno je u saopštenju.

"Tremin žiri aktivnih građana u kulturi dodelio je "Našem sinu" nagradu za najbolju mušku ulogu Amaru Ćoroviću, i drugu nagradu za najbolju predstavu", naveo je Hartefakt.

U žiriju su bili dramaturškinje Nedžma i Čizmo Marina Vujčić, kao i glumac Zijah Sokolović.

"Raduje me što se lepa priča oko Našeg sina nastavlja i nagradama na festivalu u Rumi. Nakon što smo nedavno proslavili jubilarno pedeseto igranje, lepo je videti da se predstava ne gasi nego nastavlja da živi", poručio je Lazić.

Iz Hartefakta su podsetili da je prošlog meseca "predstava počela svojevrsni Kvir karavan po Srbiji, u sklopu kojeg se predstava igra po manjim mestima u Srbiji nakon čega ekipa predstave razgovara s publikom o važnim pitanjima koje predstava pokreće".

Kako je najavljeno. "Naš sin" biće izveden 25. aprila Hartefakt kući u Beogradu.