2. decembar 2022 09:35

Milo Đukanović: Uvođenje Crne Gore u Otvoreni Balkan ravno veleizdaji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milo Đukanović: Uvođenje Crne Gore u Otvoreni Balkan ravno veleizdaji

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ, arhiva

PODGORICA - Predsednik Crne Gore Milo Đukanović ocenio je da bi uvođenje te zemlje u Otvoreni Balkan bilo "ravno novoj veleizdaji", preneo je sajt RTCG.

"U trenutku kada je vlada usvojila Temljni ugovor, to je bila legitimna vlada. Uputio sam prigovor, verujem da je to bila zakulisna rabota, u korist nekih centara van Crne Gore, da je to činio premijer i da je hteo to da uradi bez uključivanja stručne i laičke javnosti", rekao je on i dodao da bi danas uvođenje u Otvoreni Balkan bilo "neodgovorno i providno, slugansko u interesu nekih država, a protivno interesima Crne Gore".

On je dodao da bi, po njegovom mišljenju, to direktno vodilo na sud.

Rano je za raspuštanje Skupštine Crne Gore

Crna Gora je u dubokoj institucionalnoj, političkoj i nedovoljno vidljivoj ekonomskoj krizi, poručio je predsednik države Milo Đukanović i dodao da je njegov DPS spreman na dijalog.

Država je, kazao je, u krizi funkcionalnosti institucija, ali da njegova funkcija funkcioniše.

U sinoćnjem intervjuu za TV Crne Gore, Đukanović je rekao da je bilo pravnika koji su ukazivali da Ustav predviđa da predsednik može da raspusti parlament, ali da on smatra da se za to nisu stekli uslovi, da ne bi bio doprinos da se predsednik priključi rušenju Ustava, koji je narušen u parlamentu.