20. januar 2024 08:33

Zavičajni klub - novi projekat Predstavništva Republike Srpske u Srbiji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zavičajni klub - novi projekat Predstavništva Republike Srpske u Srbiji

Foto: predstavnistvorsbg.rs/zavicajni-klub

BEOGRAD - Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji objavilo je unapređen i redizajniran veb-sajt putem kojeg je započet i novi projekat pod nazivom "Zavičajni Klub".

Cilj projekta je da u realizaciju programa i aktivnosti koje su u funkciji predstavljanja Republike Srpske i jačanja saradnje između Republike Srpske i Srbije bude uključeno što više naših sunarodnika iz Srbije, saopštilo je Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Kako je navedeno, cilj je da se uključe ne samo ljudi koji imaju direktno poreklo iz Republike Srpske ili su rodbinskim vezama povezani sa Republikom Srpskom a žive i rade u Srbiji, nego i drugi koji žele da učestvuju u relizaciji projekata Predstavništva Republike Srpske u Srbiji i da doprinesu razvoju i napretku Republike Srpske.

Takođe ovim projektom želimo da identifikujemo znanja, veštine, interesovanja, potrebe i probleme kako bismo unapredili saradnju i dali doprinos promociji i razvoju Republike Srpske, navedeno je u saopštenju.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji dodaje da mapiranje i identifikovanje ljudskih potencijala u Srbiji sprovodi kroz formu dobrovoljne registracije popunjavanjem upitnika na veb-sajtu Predstavništva.

Član Zavičajnog kluba može se postati popunjavanjem Upitnika na sajtu Predstavništva Republike Srpske u Srbiji na linku https://predstavnistvorsbg.rs/zavicajni-klub/ .