6. april 2024 13:39

Dodik i Kusturica u Andrićgradu: Projekat koji će nastaviti da se razvija

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dodik i Kusturica u Andrićgradu: Projekat koji će nastaviti da se razvija

Foto: TANJUG/SRNA/JOVANA BOROVČAN

VIŠEGRAD - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Višegradu da je Andrićgrad projekat za budućnost, koji će nastaviti da se razvija i da se priprema za novu turističku sezonu.

Dodik je nakon sastanka u Andrićevom institutu, kojem je prisustvovao i idejni tvorac Andrićgrada Emir Kusturica, rekao da je uvek dobro biti u Višegradu.

"Uvek je dobro razgovarati s Emirom Kusturicom i uvek je lako rešiti probleme. Entuzijazam koji on pokazuje je nemerljiv i omogućio je da Višegrad dobije jedinstvenu lokaciju koja se zove Andrićgrad. Treba da nastavimo dalje da radimo", izjavio je Dodik novinarima.

On je istakao da je zadovoljstvo svih koji su učestvovali u projektu Andrićgrada da on živi i priprema se za novu turističku sezonu, prenosi Srna.

Kusturica je rekao da će Andrićgrad biti još važnije mesto i veće žarište kulture, a da je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik obećao završetak svih radova na tom mestu.

Kusturica je istakao da postoje stvari koje čovjek u životu može da planira ili ne planira.

"Najlepše su one koje nisu planirane davno ili su odgađane i uvek se dese. To je naše putovanje Drinom i konsultovanje oko budućnosti grada", dodao je Kusturica.

Sastanku su prisustvovali i predstavnik državnog kapitala u Andrićgradu Nedeljko Elek, savetnik predsednika Srpske Pero Simić, načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, odbornik Skupštine opštine Višegrad Darko Andrić i direktor preduzeća "Hidroelektrane na Drini" Nedeljko Perišić.

Nakon sastanka upriličena je vožnja brodom na reci Drini.