11. jun 2023 14:45

Vladimir Pavićević: Izbori u Crnoj Gori više nisu pitanje života i smrti

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vladimir Pavićević: Izbori u Crnoj Gori više nisu pitanje života i smrti

Foto: Tanjug video

PODGORICA - Izbori u Crnoj Gori više nisu pitanje opstanka, izjavio je za Tanjug politikolog Vladimir Pavićević, komentarišući nisku izlaznost birača na parlamentarnim izborima koji se održavaju danas u Crnoj Gori.

Kako je rekao, do sada se beleži veoma niska izlaznost za crnogorske prilike, naročito u poređenju sa prethodnim parlamentarnim izborima održanim 2020. godine.

 

"To je jedan od signala da su u crnogorskom društvu splasnule tenzije. Izbori nisu više pitanje opstanka. Nisu više pitanje života i smrti", istakao je Pavićević.

On je rekao da se nada izlaznosti od najmanje 60 odsto, jer bi tako, prema njegovim rečima, moglo da se kaže u punoj meri da su građani iskoristili mogućnost da odluče kome da daju mandat na pravi način.

Pavićević je ocenio da se "crta nova arhitektura" političke scene u Crnoj Gori i da je teško prognozirati kako će ko proći na izborima.

"Ono što jeste izvesno jeste da će se pojaviti nova dominantna politička opcija. DPS više nije dominantan, tu ulogu preuzima Evropa sad sa dve ključne ličnosti - Jakovom Milatovićem kao predsednikom i Milojkom Spajićem kao kandidatom za predsednika vlade", naveo je Pavićević.

Pavićević je ocenio i da će rejting DPS nastaviti da pada. Kako kaže, iako se Milo Đukanović nije kandidovao ni za šta, građani Crne Gore "znaju" da on i dalje "iz senke" vuče konce u toj partiji.