1. novembar 2023 19:31

Vladimir Pavićević: Izbor Mandića predstavlja stabilizaciju ideja nekadašnje parlamentarne većine u Crnoj Gori

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vladimir Pavićević: Izbor Mandića predstavlja stabilizaciju ideja nekadašnje parlamentarne većine u Crnoj Gori

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Politikolog Vladimir Pavićević izjavio je danas da je imenovanje lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića za predsednika Skupštine Crne Gore, znak da će doći do procesa stabilizacije ideja koje su bile deo ideologije stranaka koje su činile parlamentarnu većinu nakon 30. avgusta 2020. godine.

Kako je rekao Pavićević za Tanjug, učvršćivanje ovih ideja počelo je nakon vanrednih parlamentarnih izbora koji su održani 11. juna u Crnoj Gori a prethodne tri godine slabio je uticaj DPS-a.

 

"Kada govorimo o uticaju na biračko telo, svi akteri pobede su ojačali u poređenju sa uticajem DPS-a, na čijem je čelu donedavno bio nekadašnji predsednik Crne Gore Milo Đukanović ", rekao je Pavićević.

Pavićević je rekao da mu je žao što u novoj crnogorskoj vladi koju vodi predsednik Pokreta Evropa Sad Milojko Spajić nema lidera građanskog pokreta URA Dritana Abazovića.

"Abazović je najveći heroj procesa razvlašćivanja bivšeg predsednika Crne Gore Mila Đukanovića i DPS-a, na čijem čelu je bio. Upravo je Dritan politička ličnost koja je donela tu prevagu na ovu stranu, i on je u tom smislu bio veoma važan", rekao je Pavićević i ocenio da je Abazović pokrenuo najveću borbu protiv mafije u istoriji Crne Gore.

Politikolog se osvrnuo i na vanredne parlamentarne i lokalne izbore koji će se održati u Srbiji 17. decembra.

"Primetio sam da je neko opšte raspoloženje među političkim akterima da žele na izbore", rekao je Pavičević.