13. decembar 2023 15:32

Grlić Radman: Ministri su smenjivi; Važna su postignuća Vlade

Izvor: TANJUG

podeli vest

Grlić Radman: Ministri su smenjivi; Važna su postignuća Vlade

Foto: TANJUG/SINIŠA KOPUNOVIĆ

ZAGREB - Šef hrvatske diplomatije Gordan Grlić Radman potvrdio je nakon današnje sednice Vlade da je smenjeni Davor Filipović 30. ministar koji je napustio Banske dvore.

“Vi govorite o sedam godina… `Ajde da vidimo uspešnost i postignuća Vlade, ministri su zamenjivi, kao i momčad. Postoji selektor koji dovodi igrače i vodi tim napred”, rekao je Grlić Radman na konferenciji za novinare posle sednice Vlade.

Na opasku novinara da, gledajući smene ministara iz te perspektive, onda su Vladu napustile dva ragbi tima, Grlić Radman je odgovorio: “To je vaša percepcija, i u drugim državam se menjaju ministri. Pogledajte druge države…”

Na pitanje da li u nekoj evropskoj zemlji postoji premijer čiju vladu je napustilo 30 ministara, a da je on ostao na čelu izvršne vlasti, Grlić Radman je rekao:

“Mi imamo odličnog premijera, Vladu i postignuća, to je to, treba gledati kroz to, a ministri su ljudi koji dolaze i odlaze tako je svuda, ministri se menjaju. Svi smo mi zamenjivi u svojim resorima”.

On tvrdi da je Hrvatska stabilna i da je Vlada stabilna.

“Premijer je odlučio. Ne treba biti zabrinut što se ministri menjaju”, rekao je Grlić Radman, preneli su hrvatski mediji.