4. mart 2024 16:25

Milatović i Berbok: Odlični i saveznički odnosi Crne Gore i Nemačke

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milatović i Berbok: Odlični i saveznički odnosi Crne Gore i Nemačke

Foto: AP Photo/Risto Bozovic

PODGORICA - Crnogorski predsednik Jakov Milatović i šefica nemačke diplomatije Analena Berbok su u današnjem otvorenom i sadržajnom razgovoru u Podgorici konstatovali odlične i savezničke odnose dveju država koje karakteriše razvijena bilateralna saradnja i snažno savezništvo u okviru NATO.

Kako je saopšteno iz Kabineta crnogorskog predsednika, Milatović je zahvalio na kontinuiranoj podršci evropskom putu Crne Gore i reformskim procesima posebno u oblasti jačanja vladavine prava.

Naveo je da očekuje da će Crna Gora kao lider u pregovaračkom procesu do 2028. godine postati punopravna članica EU što bi, kako je ocenio, bio pozitivan signal i ostalim zemljama kandidatima da se reforme isplate.

Ukazao je na značaj Berlinskog procesa koji ima u jačanju regionalne saradnje i povezivanju zemalja zapadnog Balkana sa EU na putu evropske integracije, istakavši posvećenost države tom procesu.

Predsednik Milatović je iskazao zainteresovanost za privlačenje nemačkog kapitala i inteziviranje investicione aktivnosti u Crnoj Gori naglašavajući potrebu unapređenja saradnje u oblasti ekonomije i turizma, navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.