21. mart 2024 21:06

Mitreski i Jovanović: Saradnja dve zemlje odlična, bez otvorenih pitanja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mitreski i Jovanović: Saradnja dve zemlje odlična, bez otvorenih pitanja

Foto: Shutterstock.com/DexonDee, ilustracija

SKOPLJE - Predsednik Skupštine Severne Makedonije Jovan Mitreski izjavio je danas na sastanku sa ambasadorkom Srbije u Skoplju Nevenom Jovanović, da je prijateljska saradnja dve zemlje odlična i da među njima nema otvorenih pitanja.

Oni su konstatovali da je proteklih godina prisutna tendencija jačanja dinamike u održavanju redovnih bilateralnih susreta na najvišem nivou, prenosi agencija Mak fax.

"Dobri bilateralni odnosi moraju se nastaviti i ubuduće jer je izuzetno važno nastaviti saradnju i uspešno prevazići sve razlike", ocenili su Mitreski i Jovanović.

Na sastanku je pozdravljena regionalna inicijativa „Otvoreni Balkan“, koja, kako je istaknuto, znači otvaranje mogućnosti za regionalno povezivanje i saradnju u oblasti slobodnog protoka putnika, roba i usluga, što dovodi do njihovog regionalnog povezivanja i otvaranja puteva do članstva u Evropskoj uniji.

Mitreski i ambasadorka Srbije su poručili da je jedini put ka bržem razvoju produbljivanje ekonomske saradnje, što će, kako su naveli, doprineti ostvarivanju ključnih evropskih prioriteta, kao što su zelena i digitalna tranzicija.

Energetsko i infrastrukturno povezivanje su ključni preduslov za razvoj uspešnog poslovanja, ocenjeno je na sastanku.