24. maj 2024 14:27

Milojko Spajić: Crna Gora neće imati ni koristi ni štete od rezolucije o Srebrenici

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milojko Spajić: Crna Gora neće imati ni koristi ni štete od rezolucije o Srebrenici

Foto: Tanjug video

PODGORICA - Crnogorski premijer Milojko Spajić tvrdi da Crna Gora od neobavezujuće rezolucije o Srebrenici neće imati ni koristi ni štete, a ni region.

Spajić je to rekao na konferenciji za novinara odgovoarajući na pitanje šta će Crna Gora i region dobiti od juče usvojene rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

Istakao je da se treba okrenuti boljem povezivanju i razumevanju.

Na pitanje da li će kao šef PES-a podržati najavu predsednika Skupštine Andrije Mandića da se vrati trobojka i srpski jezik on je rekao da nije video tu inicijativu ali da nemaju problem sa tim.

"Nisam video takvu inicijativu, mi nemamo problem ako bilo koja inicijativa povećava prava nekom narodu a nije nauštrb drugih, nemamo problem sa tim kao stranka, ali suština stvari je ekonomija, da se vrati kao apsolutni fokus u Crnoj Gori", rekao je Spajić, preneo je portal RTCG.

Zasićeni smo, kazao je, nacionalnim temama, rezolucijama...

"Treba da se bavimo životom, konkretnim stvarima, razumem da su za čitanost potrebne druge strvari ali građani i cene neke druge stvari", naveo je Spajić.

Rekao je i da Crna Gora treba da vodi neutralnu, pomirljivu politiku i da je respektabilna prema svim interesima u regionu.