19. mart 2023 14:41

Ibrahimović: Ne razmišljam o penziji, želim da nastavim da igram

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ibrahimović: Ne razmišljam o penziji, želim da nastavim da igram

Foto: AP Photo/Luca Bruno/Luca Bruno

MILANO - Fudbaler Milana i švedski reprezentativac Zlatan Ibrahimović priznao je da je još ne razmišlja o penziji i dodao da su saigrači tražili da nosi kapitensku traku protiv Udinezea, prenosi Skaj Italija.

Fudbaleri Milana poraženi su sinoć od ekipe Udinezea rezultatom 3:1, a jedini gol za "rosonere" postigao je Ibrahimović iz penala. Švedski fudbaler je postao najstariji strelac u Seriji A.

"Ponosan sam što sam deo istorije ovog velikog kluba sa velikom istorijom i igračima koji su napravili neverovatne stvari. Međutim, ovaj moj gol nam nije doneo bodove, a to je ono što sam želeo. Ponosan sam i što sam bio kapiten, ali utakmice nije išla onako kako smo želeli", rekao je Ibrahimović.

On se krajem februara vratio na teren posle pauze od devet meseci zbog operacije kolena.

"Dobro sam se osećao na terenu, nisam bio u startnoj postavi 14 meseci, važno je da budem u dobroj fizičkoj formi. Ako se budem osećao dobro kao ovaj put, mogu još da igram", objasnio je švedski fudbaler.

Ibrahimović je priznao da je Ismael Benaser u ime ostalih igrača tražio da Šveđanin nosi kapitensku traku na ovoj utakmici.

"Benaser mi je prišao i pitao me da li želim da budem kapiten. Rekao sam mu: 'U redu, skinuću taj pritisak sa tebe i pustiću te da se fokusiraš na meč'", istakao je Ibrahimović.

Na kraju je priznao da još ne razmišlja o penziji iako će u oktobru da napuni 42. godine.

"Ako budem u dobroj formi, želim da nastavim da igram. Oni koji se penzionišu, a osećaju se spremno, često zažale. Puno sam patio ovih 14 meseci i ovo mi je prilika da to nadoknadim i vratim se sportu. Srećan sam u Milanu, sve zavisi od toga šta u ovom klubu žele", zaključio je Ibrahimović.