7. februar 2023 11:26

Košarkaši Vojvodine pobedili Zdravlje, Spartak bolji od Kolubare u 21. kolu KLS

Izvor: TANJUG

podeli vest

Košarkaši Vojvodine pobedili Zdravlje, Spartak bolji od Kolubare u 21. kolu KLS

Foto: Shutterstock.com/ Alex Kravtsov, ilustracija

BEOGRAD - Košarkaši Vojvodine pobedili su u Leskovcu ekipu Zdravlja 81:77 u meču 21. kola Košarkaške lige Srbije.

Vojvodina je zahvaljujući sjajnoj igri u poslednjem periodu vratila u igru, a zatim u uzbudljivom finišu došla do trijumfa. Košarkaši Zdravlja su 21 sekundu pre kraja pogocima Džonatana Devante Džordana prišli gostima na 77:78. Međutim, gosti su pogocima sa linije penala preko Dušana Beslaća i Marka Ljubičića odbili taj nalet domaćina i stavili tačku na meč. Beslać je bio najefikasniji u ekipi Vojvodine sa 27 poena i 11 skokova i četiri asistencije. Pratio ga je Luka Nedeljkov sa 13 poena, dok se u Zdravlju istakao Džordan sa 18 poena.

Košarkaši Spartaka pobedili su u Lazarevcu ekipu Kolubare rezultatom 83:81. Junak Subotičana bio je Stojan Dodić, koji je 15 sekundi pre kraja pokupio promašaj Alekse Jugovića za tri poena i pretvorio ga u vođstvo, ispostavilo se kasnije i pobedu. Posle tajm-auta domaćina, Mladen Grušanović je pokušao da napravi preokret, ali je lopta izašla iz koša. Dodić je svojim pogotkom za pobedu zasenio sjajnu partiju Miloša Milisavljevića, koji je sa 17 poena bio najefikasniji u Spartaku, Patrik Hardi je upisao 14 poena. Domaće je sa 25 poena predvodio Stefan Eliot, a 20 je ubacio Dušan Stojičić.

Zlatibor je na svom terenu dočekao Dunav i slavio je rutinsku pobedu - 73:59. Nemanja Protić sa 16 i Sandi Grubelić sa 14 poena bili su najraspoloženiji među Zlatiborcima, dok je Srđan Krsmanović sa 16 poena predvodio goste iz Starih Banovaca.

U ostalim mečevima postignuti su sledeći rezultati: Čačak 94 - Tamiš 82:76, Metalac - Sloboda 79:69, Vršac - Mladost 81:93, Novi Pazar - OKK Beograd 79:88. Sloga i Dinamik igraju večeras od 18 časova.

Zlatibor je prvi na tabeli sa 18 pobeda i tri poraza, dok je Metalac drugi sa skorom 16/5.