16. mart 2023 12:34

Crvena zvezda podnela krivičnu prijavu protiv Matijasa Lesora

Izvor: TANJUG

podeli vest

Crvena zvezda podnela krivičnu prijavu protiv Matijasa Lesora

Foto: TANJUG/DIMITRIJE NIKOLIĆ

BEOGRAD - Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da je danas zvanično podneo krivičnu prijavu protiv igrača Partizana Matijasa Lesora zbog nasilničkog ponašanja i udaranja centra "crveno-belih" Filipa Petruševa.

Partizan je pre tri dana pobedio Crvenu zvezdu 92:81 u derbi meču 21. kola ABA lige, a po završetku meča Lesor je udario Petruševa. Usledila su potom saopštenja dva kluba, a Petrušev je u četvrtak dao izjavu u policiji.

"O narednim koracima detaljno ćemo obaveštavati javnost jer želimo da i ona vidi da kao klub činimo sve što je u našoj moći da ograničimo uticaj onih koji misle da mogu da rade šta hoće. Među njih spada i francuski državljanin na privremenom radu u Srbiji. Kao klub koji je prethodnih dana postavio konkretna pitanja i obraćao se činjenicama na sva dešavanja i anomalije koje možemo da prepoznamo, a koja vode ka potpunoj neregularosti ABA lige, nismo očekivali ništa drugo do napada i nemuštih odgovora, za naš sport potpuno nevažnih likova. Odgovore na sva direktno postavljena pitanja kao i obično - nismo dobili", navode iz Crvene zvezde.

Iz Crvene zvezde podsećaju su društveno odgovoran klub, koji uredno izmiruje obaveze prema zemlji koju predstavlja.

"Crvena zvezda će na tabloidno obraćanje neuke i neobrazovane osobe (u nastavku obraćanja NN lice), čija je jedina zaostavština u sportu gašenje jednog od najstarijih fudbalskih klubova u Srbiji (Borac iz Čačka), jedan osvojen Kup (osvojen pod sumnjivim okolnostima) kao i rekreativno bavljenje fudbalom (otuda valjda i termin rekreativno), odgovoriti sa nekoliko činjenica i pitanja, na koje svojevrsni 'umetnik za obradu neplemenitih metala' treba da da odgovor javnosti, koja je, uključujući i veliki broj pristalica kluba koji predstavlja (i vrlo često sramoti svojim javnim istupima) već prepoznala o kakvoj osobi se radi", ističe se u saopštenju Crvene zvezde.

Crvena zvezda, između ostalog, postavlja pitanje kada će Partizan da plati porez Republici Srbiji, koji kako tvrde "crveno-beli, sa današnjim danom iznosi 853.944.964,81 dinara - odnosno 7.279.505,54 evra.

"Crvena zvezda trenutno najtrofejniji klub na ovim prostorima čine: predsednik, predsedništvo, menadžment, UO, Skupština u kojoj su mnogi građani, bivši igrači, sportisti i ljudi od ugleda sa regularno završenim fakultetima i stečenim diplomama, brojni zaposleni u klubu... i milioni navijača. NN Lice bi trebalo da zna da se ne obraća jednom čoveku, već jednom velikom klubu i to bi trebalo da čini sa malo više poštovanja i biranim rečima - uz naše razumevanje da su fond reči njegovog medijskog savetnika i njega lično malo siromašniji", dodaje se u saopštenju Crvene zvezde.

Crvena zvezda navodi da je od osnivanja Evrolige 2000. godine ostvarila 100 pobeda i imala 144 poraza u ovom takmičenju. "Crveno-beli" su odigrali najveći broj utakmica u Evroligi od svih klubova ABA lige.

Iz Crvene su podsetili na rekordnu posetu na utakmicama Evrolige i Evrokupa u beogradskoj Areni kada su 2014. godine u revanšu četvrtfinala Evrokupa proti Budiveljnika imali 24.232 navijača.