19. jun 2023 08:53

KK Crvena zvezda: Navijači drugog kluba u dresovima Nedovića ubacivali predmete

Izvor: TANJUG

podeli vest

KK Crvena zvezda: Navijači drugog kluba u dresovima Nedovića ubacivali predmete

Foto: KK Crvena zvezda

BEOGRAD - Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je jutros da ima saznanja da su deo incidenata pred početak trećeg meča finala plej-ofa ABA lige sa Partizanom zbog kojih je početak utakmice i kasnio - odgovorna lica koja nemaju nikakve veze sa "crveno-belima".

Crvena zvezda je pobedila Partizan 91:78 u trećem meču finala plej-ofa ABA lige. "Crveno-beli" su smanjili na 2:1 u finalnoj seriji, koja se igra na tri pobede.

Utakmici su prethodile tenzije pošto su crno-beli napustili zagrevanje jer su ih navijači domaćeg tima gađali raznim predmetima sa tribina.

"Crvena zvezda prikuplja podatke o četiri lica koja su nosila dresove Nemanje Nedovića i koja su ubacivala predmete na teren, a prve informacije koje imamo kao klub govore - da su ta lica prepoznata kao članovi navijačke grupe jednog drugog kluba i nemaju nikakve veze sa Crvenom zvezdom. Nalazili su se na platformi kod TV kamera koje su realizovale prenos iz dvorane u nedelju uveče", tvrde iz Crvene zvezde.

Iz Crvene zvezde navode da je dvorana "Aleksandar Nikolić" pokrivena kamerama.

"O svemu su obaveštene i sve nadležne službe koje su bile zadužene za obezbedjivanje utakmice, a klub će se čim bude dobio sve podatke i identitet tih osoba obavestiti javnost o kome se radi. Crvena zvezda još jednom poziva sve naše navijače koji budu došli u utorak na utakmicu, da ne nasedaju na bilo kakve provokacije poput 'pozdrava' publici srednjim prstom tokom zagrevanja i postignutih koševa, kao i krajnje 'zanimljiva' zagrevanja pojedinih igrača", zaključuje se u saopštenju Crvene zvezde.

"Crveno-beli" još jednom apeluje na navijače da ništa ne ubacuju u teren i da navijaju za Crvenu zvezdu ne vređajući nikoga iz protivničke ekipe.

Četvrta utakmica na programu je u utorak od 19.00, a domaćin će ponovo biti Crvena zvezda.