3. april 2024 17:09

Obradović: Da se dobro pripremimo i meč sa Albom odigramo na najbolji način

Izvor: TANJUG

podeli vest

Obradović: Da se dobro pripremimo i meč sa Albom odigramo na najbolji način

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je pred meč sa Albom, da njegova ekipa mora dobro da se pripremi i na najbolji mogući način odigra sutrašnju utakmicu.

Partizan u četvrtak od 20.30 časova gostuje Albi u meču 33. kola Evrolige.

"Ja sam najavio bio trening posle Budućnosti, zato što sam razmišljao da neki igrači koji nisu imali veći minutažu treba da u narednim utakmicama malo više pomognu timu. Međutim, to jutro posle utakmice, smo vrlo rano ustali i kapiten Kevin Panter me je zamolio da ne idu na trening jer su umorni i ja sam im izašao u sustet. Eto to je to, inače praksa će biti da, bez obzira kakav je program, oni koji manje igraju na slobodan dan imaju trening", izjavio je Obradović i dodao da je utakmica sa Albom važna za "crno-bele".

"Kada pričamo o Albi, nekoliko stvari je bitno u igri. Pod broj jedan je da zavise mnogo od njihove tranzicione igre i da su tu najopasniji. Treba da vodimo računa da to zaustavimo. To znači da kontrolišemo napad, da ne dozvolimo dobre procente šuta pre svega za dva poena u tranziciji. Razlika između utakmica koje su pobeđivali i gubili je nekih 12 posto ubačaja imaju više u mečevima koje su dobijali. Tako da je to neki prvi faktor o kojem moramo da vodimo računa. Drugi je da su oni ti koji vole da menjaju odbranu, pogotovo kada centar Kumađe uđe u igru. Da igraju zonsku odbranu i zonski presing", istakao je Obradović.

Iskusni strateg konstatuje da niko u ekipi ne razmišlja na kom mestu na tabeli je Alba.

"To je evroligaški tim koji je u prošlom kolu protiv Efesa odigrao izvanredno, tako da znamo da poseduju kvalitet i da mogu da odigraju na visokom nivou. Tako ih tretiramo kao pravo evroligaški tim. Nema veze utakmica sa Olimpijakosom, što se tiče morala. Mi smo odigrali jako važnu utakmicu u Podgorici u ABA ligi, koju smo uspeli da dobijemo. Nema više vraćanja na ono što je iza nas, gledamo samo u napred. Znamo da mnogi timovi imaju svoju šansu, naša sreća je što uglavnom zavisimo od nas samih, prema tome treba dobro da se pripremimo i tu utakmicu sa Albom odigramo na najbolji mogući način", zaključio je Obradović.