11. april 2024 20:59

Košarkaši Reala i Monaka pobedama okončali regularni tok Evrolige

Izvor: TANJUG

podeli vest

Košarkaši Reala i Monaka pobedama okončali regularni tok Evrolige

Foto: shutterstock.com/Melinda Nagy, ilustracija

KAUNAS - Košarkaši Reala i Monaka su pobedama nad Žalgirisom u gostima (66:64), odnosno Bajernom kod kuće (89:85), okončali regularni deo Evrolige i sad čekaju imena rivala u četvrtfinalu takmičenja.

Prvoplasirani Real je sezonu okončao sa učinkom 27-7, a ime rivala u plej-ofu saznaće posle okončanja plej-ina. To će biti pobednik meča između poraženog iz duela sedmog i osmog i pobednika meča devetog i desetog.

Monako je pobedom nad Bajernom obezbedio prednost domaćeg terena u četvrtfinalu, a ime rivala saznaće naknadno, po završetku regularnog toka ili plej-ina, ukoliko bude drugi na kraju.

Monako je ka pobedi nad Bajernom predvodio Alfa Dijalo sa 20 poena, Majk Džejms je dao 17, Eli Okobo 14, Džordan Lojd 11, a Donatas Motejunas 10.

Karsen Edvards je bio najefikasniji u Bajernu sa 26 poena, Silven Fransisko 14, a Vladimir Lučić 13 (2/2 dvojke, 2/3 trojke, 3/3 slobodna bacanja) uz tri skoka, četiri asistencije i jednu izgubljenu loptu. Isak Bonga je dodao 11 poena.

Džanan Musa sa 17 i Mario Hezonja sa 16 poena predvodili su Real ka pobedi nad Žalgirisom. Pobedonosne poene za Real postigao je Gabrijel Dek dve sekunde pre kraja. Kinan Evans i Brejdi Manek su dali po 14 poena za Žalgiris, a 10 Dovidas Gedraitis.