15. april 2024 09:37

Poznat kompletan kostur doigravanja u NBA ligi, plej-in počinje sutra

Izvor: TANJUG

podeli vest

Poznat kompletan kostur doigravanja u NBA ligi, plej-in počinje sutra

Foto: AP Photo/Gerald Herbert

BOSTON - Regularni tok sezone u NBA ligi okončan je noćas, a već u utorak uveče igraju se prvi mečevi plej-ina, dok će plej-of početi već u subotu, kad će na teren i Denver Nikole Jokića protiv pobednika meča između Los Anđeles Lejkersa i Nju Orleansa.

U noći između utorka i srede po srednjeevopskom vremenu igraće se plej-in na Zapadu, igraće prvo Nju Orleans i Los Anđeles Lejkersi.

Pobednik tok meča će u prvoj rundi plej-ofa igrati protiv Denvera.

Poraženi iz tog meča će u petak dočekati pobednika meča Sakramento/Golden Stejt.

Pobednik tog plej-in kostura će u prvom kolu na Oklahomu.

Plej-in na Istoku počinje u noći između srede i četvrtka po srednjeevropskom vremenu, prvo će Filadelfija ugostiti Majami, a ko pobedi igraće protiv Njujorka u prvom kolu plaj-ofa Istoka.

Poraženi iz tog meča će u petak ugostiti boljeg iz drugog plej-in meča Istoka između Čikaga i Atlante.

Pobednik tog plej-in kostura će u prvom kolu na Boston, najbolju ekipu posle regularnog toka sezone.

Plej of:

ISTOK: Boston - pobednik meča Čikago/Atlanta/Filadelfija/Majami, Njujork - pobednik meča Filadelfija/Majami, Milvoki - Indijana, Klivlend - Orlando.

ZAPAD: Oklahoma - pobednik meča Sakramento/Golden Stejt/poraženi iz meča Nju Orleans/LA Lejkers, Denver - pobednik meča Nju Orleans/LA Lejkers, Minesota - Finiks, Los Anđeles Klipers - Dalas.

Sve plej-of serije, četvrtfinalne, polufinalne i finalne obe konferencije, kao i finale NBA lige igraju se na četiri dobijene utakmice.