29. novembar 2023 21:42

Odbojkašice Jedinstva pobedile francuski Miluz u trećem kolu Lige šampiona

Izvor: TANJUG

podeli vest

Odbojkašice Jedinstva pobedile francuski Miluz u trećem kolu Lige šampiona

Foto: Shutterstock.com/a.lukin, ilustracija

RUMA - Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove pobedile su večeras u Rumi ekipu francuskog Volej Miluz Alzasa 3:2, po setovima 21:25, 25:20, 21:25, 25:18 i 15:4 u meču trećeg kola grupe A Lige šampiona.

Odbojkašice Jedinstva, koje debituju ove sezone u Ligi šampiona, ostvarile su prvu, istorijsku pobedu u elitnom odbojkaškom takmičenju u Evropi.

Najefikasnija u ekipi Jedinstva bila je Tamara Miljević sa 24 poena, dok je Una Vajagić dodala 20. U poraženoj ekipi najbolja je bila Anajka Legros sa 14 poena.

U drugom meču trećeg kola grupe A LŠ, ekipa Vero Voleja je u gostima savladala Vakifbank 3:0, po setovima 25:17, 25:17, 25:16.

Prvo mesto na tabeli grupe A, drži Vero Volej sa devet bodova, dok je Vakifbank drugi sa šest. Jedinstvo na trećoj poziciji ima dva boda, dok je Miluz poslednji sa samo jednim bodom.

Odbojkašice Jedinstva igraće u narednom, četvrtom kolu LŠ igrati šestog decembra u Istanbulu protiv Vakifbanka.

Po propozicijama CEV, pobednici svih pet grupa plasiraće se direktno u četvrtfinale LŠ. Drugoplasirane ekipe i najbolja trećeplasirana ekipa plasiraće se u plej-of za plasman u četvrtfinale LŠ.

Preostale četiri trećeplasirane ekipe takmičenje će nastaviti u četvrtfinalu Kupa CEV.