4. februar 2023 10:13

Rvački klub Radnički obeležava 100 godina postojanja; Mladen Kecman: Ponosni smo na trofejnu istoriju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Rvački klub Radnički obeležava 100 godina postojanja; Mladen Kecman: Ponosni smo na trofejnu istoriju

Foto: Rvački klub Radnički Beograd

BEOGRAD - Rvački klub Radnički iz Beograda ove godine obeležava veliki jubilej – 100 godina postojanja.

Klub izuzetno bogate tradicije u godini u kojoj proslavlja vek od osnivanja može da se diči odličnim rezultatima, a dokaz tome je i podatak da je u izboru najboljih rvača za 2022. godinu od strane Rvačkog saveza Srbije u pet uzrastnih kategorija Radnički bio najuspešniji sa tri laureata.

Laskava priznanja dobili su Branko Kovačević, u kategoriji mlađih seniora za osvojenu bronzu na Evropskom šampionatu, Luka Katić u konkurenciji juniora, za peto mesto na Svetskom prvenstvu i Dušan Stokić za pionirski uzrast, koji se okitio bronzanom medaljom na prvenstvu Evrope.

“Veoma smo ponosni na bogatu tradiciju i trofejnu istoriju koju ima Radnički. Zato nas posebno raduje što smo u godini velikog jubileja i stogodišnjicu postojanja započeli nagradama koje su još jedna potvrda našeg veoma kvalitetnog rada”, kaže Mladen Kecman, sportski direktor Rvačkog kluba Radnički.

Prvi operativac kluba sa Crvenog krsta ističe veliko zadovoljstvo zbog činjenice da je Radnički ostao veran svojim korenima.

“Akcenat u radu je sa mladim rvačima. Naša škola rvanja i pravljenje vrhunskih takmičara iz sopstvenog pogona je ono čemu smo maksimalno posvećeni. U sve to je uloženo mnogo energije, truda i znanja, a rezultati su i te kako vidljivi, pa smo u seniorskoj reprezentaciji Srbije na pripremama pred start nove sezone imali čak četvoricu rvača”, naglašava Kecman.

Tajna uspeha po njegovim rečima je u dobrom stručnom radu:

“Imamo vrhunske trenere, koji su obrazovani, ali imaju i bogato iskustvo kao bivši uspešni takmičari i reprezentativci. Zajedno sa mnom sa rvačima rade Stanko Bogdan, Slobodan Ilić, Miloš Marković i Dragan Dešić. Svi oni su veoma posvećeni radu. Insistiramo na tome da naši rvači moraju da se školuju, da pored bavljenja rvanjem budu i obrazovani i po tome se razlikujemo. Takođe, želimo da od svih njih napravimo ne samo uspešne rvače već i dobre ljude, zato ih učimo i nekim pomalo zaboravljenim vrednostima i u tom radu svi uživamo“.

Rekonstrukcija dvorane Sportskog društva Radnički na Crvenom krstu doneće brojne benefite i rvačima.

"Država je pokrenulo izuzetno ambiciozan projekat rekonstrukcije i renoviranja koji će biti završen za dve godine. Sve to mi želimo da sačekamo maksimalno spremni i cilj nam je da što više omasovima školu rvanja i pridobijemo što više dece da se bave ovim sportom. Iz tog kvantiteta, a uz odličan plan i program rada koji imamo, želimo da stvorimo kvalitet“, istakao je Kecman i posebno zahvalio na podršci koju Radnički ima:

"Rvački savez Srbije je naš veliki partner. Njihova pomoć nam je zaista dragocena. Takođe, podršku imamo i od Gradskog sekretarijata za sport na čelu sa Nikolom Penićem, ali predsednika Opštine Zvezdara Vladana Jeremića. Uvereni smo u uspešnu saradnju i u budućnosti a sve sa ciljem daljeg razvoja i napretka srpskog rvanja“, zaključio je Kecman.