7. mart 2023 13:26

Đerona uoči meča protiv Norveške: Želimo da iskoristimo podršku koju pruža domaći teren

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đerona uoči meča protiv Norveške: Želimo da iskoristimo podršku koju pruža domaći teren

Foto: Rukometni savez Srbije, arhiva

NOVI SAD - Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Antonio Đerona izjavio je danas da ekipa želi da u prvom meču protiv Norveške iskoristi podršku koju pruža domaći teren.

Rukometaši Srbije u četvrtak od 18 časova u Novom Sadu dočekuju Norvežane u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

”Očekivanja i želje o kojima smo razgovarali sa igračima u toku jučeršnjeg dana jesu da završimo ovu nedelju na prvoj poziciji u grupi. Pred nama je utakmica sa jednom od najboljih ekipa na svetu što su pokazali na prethodnom Svetskom prvenstvu. Tada smo izgubili sa tri gola razlike, ali vodili gotovo 45 minuta i tih poslednjih 15 minuta su velika lekcija za nas na osnovu koje ćemo nadam se ispraviti greške. Fokusirani smo na prvu utakmicu jer je igramo pred našim navijačima i želimo da iskoristimo taj nalet i podršku koju pruža domaći teren", izjavio je selektor Srbije na konferenciji za medije.

Srednji bek selekcije Srbije Lazar Kukić istakao je da ekipa ima veliku želju da pobedi u naredne dve utakmice.

”Imamo veliku želju da pobedimo ova dva meča i da imamo mogućnost da posle EHF nedelje budemo prvi u grupi. Daćemo sve od sebe i sigurni smo da ćemo imati veliku podršku u Novom Sadu. Tako je bilo kada smo igrali prošli put, ali i podsetio bih pre nekoliko godina protiv Švajcarske", zaključio je Kukić.

Norveška i Srbija posle prva dva kola kvalifikacija u Grupi 2 imaju po dve pobede - protiv Finske i Slovačke.

Revanš meč igra se 12. marta u Bregenu od 16.45 sati.

Plasman na šampionat Evrope, koji se igra u Nemačkoj od 10. do 28. januara 2024. godine, obezbediće po dve selekcije iz svake od osam grupa, plus četiri najbolje trećeplasirane.

Direktan plasman na finalni turnir obezbedili su domaćin Nemačka i tri najbolja tima sa prethodnog šampionata Španija, Švedska i Danska.