17. mart 2023 17:40

Biciklistička trka “Beograd - Banjaluka” karta za OI u Parizu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Biciklistička trka “Beograd - Banjaluka” karta za OI u Parizu

Foto: Trka "Beograd-Banjaluka"/Dušan Repija

BANJALUKA - Biciklistička trka Beograd - Banjaluka, koja će se ove godine održati 17. put zvanično se našla u kalendaru Svetske biciklističke unije (UCI), što znači da će se bodovati i za plasman na Olimpijske igre u Parizu, saopštili su organizatori

"Da bismo sačuvali status iz godine u godinu moramo da se potvrđujemo kao dobri organizatori. Svetska biciklistička unija postavila je jasne uslove, a mi ih ispunjavamo zahvaljujući timu ljudi koji već danonoćno radi na pripremi 17. izdanja. Osim toga, iza nas su čvrsto stale Republika Srpska i Srbija, kao i gradovi domaćini. Svima koji nas podržavaju dugujemo veliku zahvalnost, a siguran sam da će biti zadovoljni urađenim poslom", rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Lista ekipa je već zatvorena, prijavljeno je čak 36 timova sa četiri kontinenta, a organizatori će u narednih nekoliko dana odrediti kojih 25 će učestvovati.

Na startu se može pojaviti upravo toliko timova, odnosno maksimalno 175 biciklista.

Trka će i ove godine imati četiri etape.

Prvog dana, 19. aprila karavan kreće iz Beograda i preko Obrenovca stiže na cilj u Bijeljinu.

Dan kasnije, na programu je najteža deonica od Bijeljine do Vlasenice, a onda se karavan seli u Doboj, odakle će početi etapa do Prijedora.

Poslednjeg dana, 22. aprila, biciklisti će prvi put krenuti iz Novog Grada, a preko Kostajnice, Kozarske Dubice, Gradiške i Laktaša stići u Banjaluku.