25. maj 2023 16:48

Tijana Bošković posetila učesnike odbojkaškog EP za srednjoškolce u Trebinju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Tijana Bošković posetila učesnike odbojkaškog EP za srednjoškolce u Trebinju

Foto: BAŠS/Slobodan Đurić

TREBINJE - Najbolja odbojkašica sveta Tijana Bošković posetila je danas u Trebinju mlade odbojkaše i odbojkašice, učesnike Evropskog prvenstva za srednjoškolce, koje se održava u tom gradu.

"Srce mi je puno kad vidim ovako veliki broj đaka sportista. Nadam se da ćemo opet imati priliku da se vidimo u našoj Republici Srpskoj. Sigurna sam da su ovih dana stekli veliki broj prijatelja i uživali u gostoprimstvu u Hercegovini", izjavila je Bošković.

Kako se navodi u saopštenju Beogradske asocijacije za školski sport, takmičenje je posetio i odbojkaški trener Zoran Vidaković, koji se prisetio kako je Tijana počela u rodnoj Bileći.

"Odmah kada je počela sa odbojkom, videlo se da je ona veliki talenat, ali da ima i iks faktor koji je bitan da bi se bilo na ovom mestu. Ppomenuo bi i da je njena sestra Dajana, takođe postala vrhunska odbojkašica", poručio je Vidaković.

Evropski šampionat u odbojci za srednjoškolce, prvo je u istoriji ovakvog tipa, a Srbija će se i u ženskoj i muškoj konkurenciji boriti za medalju.

Evropska federacija za školski sport u junu u Skoplju organizuje Evropsko prvenstvo u košarci, a Srbiju će predstavljati učenici Sportsko informatičke gimnazije Prestiž.

Promoter takmičenja biće nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, Olimpijakosa i Fenerbahčea Pero Antić, trostruki osvajač Evrolige, koji je imao i zapaženu ulogu u NBA ligi u dresu Atlante, a trenutno predsednik Košarkaškog saveza Severne Makedonije.