28. septembar 2023 10:35

Otvoren šesti Sajam sporta na Opštini Savski venac

Izvor: TANJUG

podeli vest

Otvoren šesti Sajam sporta na Opštini Savski venac

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - U Beogradu je danas otvoren šesti po redu Sajam sporta na teritoriji Opštine Savski venac na kojem učestvuju sportski klubovi, udruženja i organizacije sa teritorije te opštine i deca iz sedam osnovnih škola sa Savskog venca.

Sajam je otvorila zamenica gradonačelnika Grada Beograda Vesna Vidović.

"Drago mi je što imamo veliki broj dece a posebno mi je drago što su ovde i deca kojoj sam pre nekoliko godina bila vaspitačica u vrtiću. Moram da istaknem da će Grad Beograd uvek podržati sve manifestacije poput ove, koje imaju za cilj da deca imaju kvalitetne aktivnosti, zanimljiva sportska druženja i nadam se da će sva deca uživati", rekla je Vesna Vidović.

Proslavljena srpska strelkinja i osvajačica brojnih medalja sa velikih takmičenja Andrea Arsović se takođe obratila učesnicima Sajma sporta.

"Izuzetno smo srećni što je Sajam sporta iz godine u godinu sve bolji i sve brojniji. Srećni smo što se deca ovde uvek osećaju lepo i što mogu da uživaju u sportu i druženju", istakla je Andrea Arsović.

Na kraju je govorio zamenik predsednika Gradske opštine Savski venac Uroš Tripković.

"Ovo je veoma važna manifestacija koja raste iz godine u godinu. Pozdravljam svu decu iz svih škola sa naše opštine, želim im svima lepo druženje i zanimljiv dan", rekao je Tripković.

Sajam je zatim zvanično otvoren intoniranjem himne Republike Srbije, koju su deca horski otpevala.