15. mart 2023 10:31

Alkaraz, Siner i Ože-Alijasim u četvrtfinalu mastersa u Indijan Velsu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Alkaraz, Siner i Ože-Alijasim u četvrtfinalu mastersa u Indijan Velsu

Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

INDIJAN VELS - Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u četvrtfinale mastersa u Indijan Velsu, pošto mu je jutros Britanac Džek Drejper predao meč zbog povrede stomačnog mišića pri rezultatu 6:2, 2:0.

Alkaraz je stigao do 101. trijumfa na ATP turu. Španac bi mogao da se vrati na prvo mesto ATP liste ako osvoji masters u Indijan Velsu, pošto na ovom turniru ne igra najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Alkaraz će u četvrtfinalu igrati Kanađanina Feliksa Ožea-Alijasima, koji je pobedio Amerikanca Tomija Pola 3:6, 6:3, 7:6 (8:6).

Plasman u četvrtfinale izborili su još Italijan Janik Siner, Amerikanci Tejlor Fric i Frensis Tiafo, Rus Danil Medvedev, Britanac Kameron Nori i Španac Alehandro Davidovič Fokina.

Poljakinja Iga Švjontek plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Indijan Velsu, pošto je pobedila Britanku Emu Radukanu 6:3, 6:1. Najbolja teniserka sveta igraće u četvrtfinalu protiv Rumunke Sorane Kirstee, koja je nadigrala Francuskinju Karolinu Garsiju 6:4, 4:6, 7:5.

Plasman u četvrtfinale izborile su još Čehinje Karolina Muhova i Petra Kvitova, Grkinja Marija Sakari, Kazahstanka Elena Ribakina, Amerikanka Koko Gof i Beloruskinja Arina Sabalenka.